Jedno přísloví říká: Každá změna k horšímu.
Také jsem četl hlavně některé nicky, u kterých byla šance na použitelnou informaci, to je znemožněno.
A naopak některé hejtry jsem číst nemusel.
Někdy tazatel zadá nejasný nadpis, který šlo opravit. To je znemožněno.
Při psaní odpovědi jsem viděl dotaz na který odpovídám, to je znemožněno.
V zavedení +- také velký přínos nevidím.
Navíc mi to smazalo heslo a tak budu hledat, kde ho mám zapsané.
Naštěstí jsou i jiné weby.
Hezký den!
Dobrý den,
taktéž se přidávám k názoru, že nynější vzhled, obsluha, přehlednost.... je strašná a přidělává víc starostí než užitku. Prosím, jde nějak nastavit staré dobré diskuzní forum, kde bylo vidět, kdo z kvalifikovaných lidí odpovídá - pro mne paní Jasná, Líba, dvě tečky, Kara, atd atd.... všichni mi vždy velice pomohli.
Prosím administrátory fóra - vraťte původní zpátky. Děkuji.
Byla jsem na fóru a mezi uzavřením jednoho odkazu a otevřením druhého jsem najednou byla někde jinde.
Hledala jsem nějaké upozornění admina na změnu, ale nenašla jsem nic.
Zkusila jsem si jestli není chyba v mém přijímači a když jsem zjistila, že je to napořád, s lítostí jsem konstatovala, že už sem chodit nemá cenu.
Složitě vyhledávat odpovědi, které potřebuji a i vědomí, že i má případná odpověď nebude k nalezení mě odradilo. Bohužel, chodila jsem sem ráda. bylo to tu fajn
Dobrý den, také jsem velmi zklamaná, už jsem jim psala i na mail, zatím nic, jen mne odkázali na tuto stránku. Toto fórum jsem léta využívala na sebevzdělávání a vybírala si především odpovědi odborníků právníků, teď je vše na nic. Proto se také připojuji s přáním navrácení k původní verzi.
Taky mě jako první napadl trpký konec sagitu:-( nejde o nový vzhled, ale o funkčnost která je v PR... hodně lidí zajímají odpovědi osvědčených nicků. To teď nejde. Jestli jsem to pochopila, tak když někdo dotaz déle nezodpoví, tak zapadne protože se řadí jen dle reakcí, a další.. Takže taky papá a končím. Ten, kdo to změnil absolutně nepochopil kdo proč a jak zde celé roky diskutuje. Škoda, byl to nejnavštěvovanější web o podnikání. Za chvíli to bude web o ničem, jako ten dříve frekventovaný a konkurující sagit.
Tento nový formát mě dorazil. Je nepřehledný, zmatený. Vždy jsem četla jen odpovědí zkušených, kterých jsem si velice vážila a věděla, že jejich odpověď je bezchybná. Prosím administrátory o navrácení k původnímu formátu. Toto fórum nám všem hodně pomáhalo, ale nyní si myslím, že to půjde k zániku. I formuláře byly dostupné, dobře dohledatelné. Nyní hotová katastrofa. Proč? Prosím dejte na názory nás všech, co jsme využívali tyto stránky a vraťte nám původní formát. Předem děkuji
Chodila jsem na tuto diskusi dlouhá léta, občas jsem i poradila, často se něco nového dozvěděla, ale toto je fakt děs a fuj... takže ač nerada, tak to tady opustím, pokud se to nevrátí do původního stavu. Dle mých zkušeností se to ale nestane, bohužel. A myslím, že takto postavená diskuse s odpovědmi , kde si každý lehce našel co potřeboval jinde není.
Tak to opravdu nechápu. Je to jako ve vším v poslední době, aspoň se mi to tak jeví. To, co je dobré a funguje - pryč s tím. A hurá, vymyslíme něco nového, hlavně aby to jinak vypadalo. Co na tom, že je to nefunkční, nepřehledné a nikomu neposlouží. Hlavně, že jsme něco vymysleli!
Byla jsem zde dopoledne, to byla ještě diskuze v obvyklé přehledné podobě. Teď jsem si nejprve myslela, že jsem vlezla jinam, pak že jsem někde něco omylem přenastavila, ale s politováním zjišťuji, že je to nová podoba diskuze. Vůbec mi nevyhovuje, nevidím hned to vlákno, nevidím, kdo odpovídá. A nedají se vyhledat odpovědi podle nicku. Nová podoba k ničemu. Vraťte, moc prosím, původní osvědčený vzhled.
Není třeba, web zahyne sám:-( Admin totiž vůbec nepochopil, kdo sem chodí a proč. Nepochopil, že jsou zde spousty osvědčených odpovídajících, jejichž odpovědi chceme číst bez ohledu na znění dotazu, protože víme, že se něco dozvíme. Ze je tu dost lidí, kdy už podle nicku u dotazu poznám, že chce sdělit něco přínosného ( např. Pavel) . Teď nezbývá, než rozkliknout každý dotaz, na což třeba já nemám ani čas ani náladu.
Vzhledem k tomu, že zde odpovídám velmi dlouho, musím že nový vzhled je naprosto k ničemu. Pokud byl záměr zrušit toto diskuzní forum, pak se to již teď povedlo.Pokud bude diskuze vypadat takto, tak nebudu ztrácet čas odpovídáním v takto nepřehledném foru. Škoda, pan Haken (bývalý majitel BC fora) by byl jistě zděšen, stejně tak, jako my. Programátoři, kteří to programovali a upravovali, by měli vrátit peníze, za takovouto práci.
Jsem naprosto znechucena.
Dobrý den, tato diskuse byla do teď asi nejlepší, co v tomto oboru bylo k nalezení: snadné vyhledávání i pěkný přehled nejnovějších příspěvků, což oboje je důležité. Tato nová verze je pro mě nepoužitelná :-( a nemá pro mě smysl sem chodit. Nelze na první pohled poznat autora příspěvku, což bylo též velmi důležité. Vidím, že nejsem sama. Škoda. Nebo se dá nějak zastavit původní vzhled? 0
Vážení, váš krok je naprosto nepochopitelný.
Ten, kdo vymyslel nový vzhled diskuzního fóra, asi dostal zadání a to splnil. Jinak snad ani nelze chápat to, jak teď diskuzní fórum vypadá. Zdá se, že je to jako se vším, co se udělá od "zeleného stolu" bez rozmyslu, bez zhodnocení konečného a výsledného efektu - v tomto případě obrovské mínus, nevezmou se v úvahu dobré zkušenosti tisíců uživatelů.
Jen si projděte diskuzní příspěvky, tam vám vystavili hodnocení ti, kteří byli pravidelnými nejen návštěvníky, ale i přispěvateli a z jejichž zkušeností a dobrých rad jsme mnozí čerpali (když už nikde jinde, na "fóru" jsme vždycky našli dobré a kvalifikované rady). A to vše je vaším neuváženým krokem v nenávratnu.
Když se naleje starý obsah do nové formy, mnohdy to dopadne tak, jako v tomto případě.
Zkuste zvážit a vyslyšet volání diskutujících.
Dřív jsem mohla na BC několikrát denně nahlédnout, poznala jsem na první pohled, co už jsem četla, co jsem nečetla (protože mne to nezajímalo) a co je tam nového. Stálo to pár minut a výsledný dojem byl ten, že si někdo mohl myslet, že jsem tu vlastně 24 hodin denně.
V minulosti jsem navštěvovala i jiné diskuze s tímto tématem, ale žádná nebyla tak přehledná.
To, že člověk po letech už ví, co od některých odpovídajících může čekat, byl veliký přínos.
Ten palec nahoru a palec dolů mne docela pobavil. Myslela jsem, že to patří na puberťácké diskuze. Např. "Komu se líbí Gábina v plavkách víc zepředu než zezadu, tak ať zvedne palec!" Bohužel nerozumím obrázkovému písmu, takže pokud není možná varianta odpovědi ANO nebo NE, tak nevím, co tam dát. :-)
Dobrý den všem,
připojuji se k návratu k původním viditelným vláknům.
Klidně mě nazývejte starou konzervou, ale nechce se mi proklikávat do dotazu, abych se podívala kdo reagoval. Například paní "jasná" vždy skvěle zakončovala komunikaci poděkováním jako změnou názvu vlákna a tím pádem bylo jasné, že je vyřešeno. Také jsme si sami mezi sebou dokázali přejmenovat dotaz na srozumitelnější, když se tazatel zeptal nejednoznačně. Tohle už není není diskuse, ale "staré forum" s novým vzhledem.
já obecně proti změnám nejsem, nějaký nový vítr co se týče vzhledu to chtělo.
ale ta funkčnost !
nevidím vlákna odpovědí, otázky se řadí podle reakcí,nevidím na co odpovídám,když odpovídám,
nevidím přezdívky,
takže klikat a klikat a klikat...to je na nic...teda k něčemu jo.někdo z těch prokliků má prachy,že...
doufám,že i přesto tu někteří zůstanou a nebude to mrtvé úplně :-(
I já všem diskutujícím děkuji za cenné rady, trpělivost, ochotu podělit se o své znalosti. Jen nevím, zda si toto mé poděkování ještě přečtou..... je to uživatelsky naprosto hrozné, nevyhovující a přesně jak už tu někdo zmínil, programátor-autor, absolutně nepochopil účel, za jakým lidé tuto diskusi navštěvovali.
Přimlouvám se za návrat do předchozího verze.
děkuji
OT: Zřejmě se na BC centru vyřádil nějaký programátor nedouk a vedení se to zřejmě líbí (nebo za to zaplatili moc peněz), že to takto pustili ven. Za takovou práci a prezentaci bych se tedy velmi styděla. Naštěstí to bude mít i zřejmý dopad.
Mrtvá diskuze znamená i malé příjmy z reklam na této stránce.
Alen1,
souhlasím.
Jediný souhlasný příspěvek k novému systému je od nicku Honza/Honzík. Za těch asi 13 let co tu působím si Honzu/Honzíka nepamatuji. Z jeho neinformovaného příspěvku usuzuji, že je to možná autor změny. V každém případě je to osoba, která neví jak fungoval starý systém.
Jelikož předpokládám, že admin čte zdaleka největší vlákno, tak se za pár dní uvidí, zda smyslem bylo
a) změnit systém k lepšímu, což se nepovedlo, ale to se může stát
b) zastavit diskusi a nabídnout placenou poradnu
Hezký den!
Vím, že to je pro některé kruté, ale musíme nějak reagovat. A jak jinak dát najevo nespokojenost než tím, že nebudeme na otázky odpovídat. Snad se nad tím kompetentní osoby zamyslí a uvědomí si, že šlápli vedle. Není ostuda přiznat si chybu, za určitých okolností uznat chybu je hrdinský čin. Přeji všem pěkný den. Vaše Jasná
Vážení diskutující,
ke změně formy diskuzí jsme se rozhodli po delší době testování, kdy jsme novou podobu zároveň probírali opakovaně s externími administrátory, kteří pro nás diskuze kontrolují. Mrzí nás, že vám zvolená forma nevyhovuje, zcela se vrátit k původnímu systému ale už není možné. Už jen kvůli tomu, že byl naprogramován před patnácti roky a už dosluhoval (diskuze například nefungovaly na mobilech, nyní je to již možné).
Na základě vašich připomínek se však pokusíme některé prvky ze staré diskuze do nového systému co nejdříve implementovat, například filtrování podle přezdívek. Naši programátoři už na tom začali pracovat.
Děkuji všem za vaše připomínky.
Jan Vaca / Internet Info
Možná by bylo dobré, než začnete něco "vylepšovat", seznámit přítomné se změnami, o kterých uvažujete. Mohli byste se vyvarovat zbytečné práce. Například filtrování podle přezdívek je možná z Vašeho hlediska řešením, ve skutečnosti to ale nikomu vyhovovat nebude, protože to pro uživatele bude znamenat další minimálně jeden krok navíc. Nejlepší by bylo, pokud se nelze vrátit ke starému systému, aby uživatel měl možnost si ve svém profilu nebo při vstupu do diskuse zvolit, zda chce zobrazení kompaktní (to je ta hrůza, na kterou teď koukáme) nebo rozšířené, kdy budou vidět všechna vlákny i s nicky diskutujících. Z programátorského hlediska to nepovažuji za velký problém.
A jinak: na mobilech to fungovalo...
Vážený Jane.
Nejen filtrování podle přezdívek bylo velmi vyhledávané. Barevné odlišení přečtených příspěvků, označení příspěvků nových a nových odpovědí bez nutnosti projít celé vlákno, velice přehledný vzhled. Je škoda, že jste změnu opakovaně probírali s externími administrátory, ale se stovkami a zřejmě i tisíci lidí, kteří dnes a denně od rána do večera tento web používali a velice jim pomáhal při jejich práci, tak těm jste se neobtěžovali ani naznačit, že se nějaká změna chystá, natož se ptát na jejich názor.
To, že bylo něco naprogramováno před 15-ti lety ještě neznamená, že je to špatné. Argument, že nefungovala diskuze na mobilech vyvrátil příspěvek psaný níže. Všechny by určitě zajímal pravý důvod změny. Vaše argumenty se nezdají dost přesvědčivé.
Děkuji za případnou reakci
Pane Vaco,
Váš příspěvek je teprve druhý, který obhajuje neobhajitelnou novou formu.
Prvním byl příspěvek nicku Honza/Honzík. Ten napsal, že negativním komentářům příliž nerozumí. Výsměšně uvedl, že přispěvatelé se již naučili lajkovat. Netušil, že i předchozí verze umožňovala sledování vlákna e-mailem.
Ve stejném duchu odpovídáte i Vy. Nepravdivě uvádíte, že diskuse nefungovala na mobilech. Konzultovali jste to s "externími administrátory", což asi byli ti cenzoři, kteří pouze dokázali smazat vlákno s nadpisem velkým písmem.
Na základě výše uvedeného se domnívám, že v této diskusi používáte dva nicky a tak souhlas s novou podobou vyjádřila pouze jedna osoba.
Hezký den!
Domnívám se, že na mobilech to používalo minimum lidí, protože většinou člověk něco potřeboval rychle zjistit v práci, tudíž byl na počítači, nikoliv na mobilu. Přínosem hlavně bylo vidět celá vlákna, nicky, kdo odpovídá a zejména to, které dotazy jsem už četla. Teď hledám, klikám a nic nevím. Ztráta času. Bohužel.
Dobrý den,
jsem ráda, že se někdo ozval.
Nicméně zřejmě je velký rozdíl mezi zpětnou odezvou externích administrátorů, kteří ovšem diskuzi prakticky nepoužívají a pouze zpětně prohlížejí příspěvky a skutečným uživatelem. Nepíšu to proto, že bych se na to dívala z pohledu laika, jsem matematik analytik a analýza hlavního účelu diskuze - tzn. přehlednost, snadná orientace v příspěvcích a hlavně možnost odpovídajících si v podstatě rychlým pohledem vybrat příspěvek, na který chci odpovídat ( kriterium podle hlavičky dotazu nebo kriterium podle nicku odpovídajícího) nebyla pravděpodobně vůbec provedena. Dle mého názoru je to dnes obecná "bolest" programátorů. Neschopnost analýzy podstatných prvků zadaného úkolu pak dopadá tak, jak v tomto případě.
Malá poznámka: Kladl si někdo otázku typu, co se stane, jestliže profesionálním odpovídajícím ztížíme podmínky pro odpovídání např. nevhodným grafickým a funkčním řešením?
S pozdravem. Alen1
Myslím, že se všichni shodneme, že vzhled nebyl ten důvod proč jsme toto fórum navštěvovali.
Ale byla to možnost získat informace, po určité době člověk poznal kdo z diskutujících je odborník.
Možnost vybrat si téma, vidět kdo ve vláknu diskutuje, které vlákno jsem již viděl, ... to byly výborné vlastnosti.
Nový vzhled to výrazně znesnadňuje, pokud to tak zůstane tak to pro mne také ztrácí význam.
I načasování o něčem svědčí. ZLIKVIDOVAT diskuzi zejmena o daních v březnu kdy pomoc potřebuje nejvíce lidí.... třeba jim přibudou klienti co na jejich dalších stránkách jsou ochotni platit 299 a vice za odpověď: domnívám se.... a bude účel. Alen1, java, jasna, pavel, tecka, paja a spousta dalsich jim brala kšefty.
1234a,
už Klaus pravil, že peníze jsou až na prvním místě.
Má dobré žáky.
Sice netuší jak fungoval starý systém, nebo tuší a potom lžou, že nefungoval na mobilech a nebylo možno sledovat vlákno e-mailem.
Ale dokázali "vybudovat" nový systém. Budiž jim to přáno.
Hezký den!
Pavle, poškodí to pouze tazatele.
Ti, kteří si přišli pro bezplatnou radu určitě nebudou platit cca 300 Kč za jeden jednoduchý dotaz.
Zničit něco, co funguje pro lidi mnoho let je jednoduché.
Ale je to jak s důvěrou. Dlouho trvá, než ji člověk získá, ale stačí okamžik (nová diskuze, na které skoro nikdo neodpovídá) a člověk ji ztratí.
když jsem do té jejich placené poradny nakoukla, nevěřím, že jsou to skutečné dotazy. přece za odpověď na triviální otázku, kde daňový poradce za minimálně tři kila uvede odpověď slovy: "domnívám se", by zaplatil je magor.
https://www.podnikatel.cz/poradna/dane-a-ucetnictvi/1266/
no a asi jim tak nikdo nechodil a nesypal, tak doufají, že teď bude:-)
Také jsem do poradny nahlédla a přečetla si některé odpovědi.
Profesně chápu kolegu v některých případech, protože na některé otázky bez dalších podrobností nelze jednoduše odpovědět.
Jak jsem zjistila, cena není konečná, závisí na rozsahu a složitosti otázky.
Výhodou diskuze bylo upřesnění dotazu.
Nechápu ovšem, jakou přidanou hodnotu má placený dotaz pro tázajícího, když v konečném důsledku nakonec pro upřesnění odpovědi stejně musím vyhledat placené poradenství, které mi nakonec poskytne buď odpovídající, ovšem již za doplatek nebo jiný poradce také za odměnu.
Na dotaz, zda by nešlo alespoň diskusi vrátit do původního formátu jsem dostal odpověď:
Dobrý den,
staré diskuze bohužel nelze vrátit zpět.
Hezký den,
Michael Hovorka
šéfredaktor serverů Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz
Možná by mohl zkusit napsat panu Hovorkovi (sefredaktor@podnikatel.cz) někdo zkušenější/vlivnější?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2019 12:18
Dobrý den, byla jsem tady naposledy 28/2-kdy se to stalo? Líbí se Vám nové aktualizované stránky? Musím se přiznat, že jsem zůstala (nemile) překvapená.
Můžete mi, prosím, poradit, jak nově hledat, aby se diskuze řadila datumově sestupně? Nebo lze si "nějak" nastavit starý formát?
Ráda jsem procházela diskuzi i u jen podle přezdívek, u koho jsem věděla, že je znalý odborník, což mi nyní nelze.
Děkuji, nemohu zde najít žádnou navigaci, pravidla, nápovědu....