Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 3. 2019 13:30
Dobrý den,
prosím o pomoc....
Sro v roce 2017 vyšel přeplatek na dani (65tis) a nové zálohy na rok 2018 (2x38tis). Teď ten problém:
účtuji: platba zálohy 341/221
předpis platby (po zaplacení) 591/341
...ale pak přišla vratka přeplatku z roku 2016 ....účtuji 221/341 a tím mi vychází na 341 -65tis.... a kde je zakopaný pes? Asi jsem měla v roce 2017 odúčtovat těch 67 tis. z 341, aby tam byl takový zůstatek, že? Já tam měla zůstatek ve výši poslední předepsané zálohy (měli jsme 4, teď už máme jen 2)....
jak se toho zůstatku -67tis (ve výši přeplatku) teď zbavit? Na přeplatek jsem měla vytvořenou ostatní pohledávku bez účtování, ale teď vidím že je asi problém s tím účtováním 591/341....co jsem v roce 2017 asi pohnojila.....
Prosím jak to elegantně opravit? Rok 2018 zatím otevřen....Jaký má být KZ na 591 a na 341? Na 591 asi ve výši skutečné daňové povinnosti a doúčtovat asi vždy po podání DAP do starého roku?? Jsem se v tom ztratila...na KZ na 341?
Děkuji velice všem, co se v tom neztratili, jako já....:)