Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 3. 2019 8:53
Dobrý den,
moc prosím můžete mi upřesnit, pokud jsem si v loni(2017) vedla daňovou evidenci, dočetla jsem se, že můžu letos když je to pro mě výhodnější uplatnit výdaje paušálem. Prosím jen nevím, zda to jde u mě, když jsem v roce 2017 opravovala pronajatou místnost a uplatňovala odpisy(technické zhodnocení). V diskuzích jsem našla, že bych si odpis jen pro evidenci vedla, ale teoreticky by byl uveden v %.
Mám i jednu paní, která u mě pracuje na DPP, to by snad co jsem četla také neměla být překážka, protože mzdy by byly obsaženy zase v % výdajích.
Pokud by vše šlo, ještě jeden dotaz ohledně povinnosti dodanit pohledávky a závazky... pohledávky žádné nebyly, jediné co bych uvedla mezi závazky je kontokorent(co zbývalo k 31.12.2017 k doplacení??) nebo bych nic podávat nemusela a můžu letos uplatnit výdaje %?
Přechod jsem nikdy zatím řešit nemusela, ale letos by pro mě byl už výhodnější. Předem Vám moc děkuji za radu a upřesnění. Klára