Ano, někomu to jde, ale pro účetní je mnohem snažší když si nepodepíše a podá DP, než vracet příští rok velkou daň, kterou možná musí několik měsíců odepisovat z odesílané daně. Podepsat a neuplatňovat slevu nemá žádnou logiku, když podepsané je právě kvůli slevě.
Jak jsem již dole psala, v lednu jsem již podepsala růžovku, ale nyní jsem za ní byla, že to chci od 2/2019 neuplatňovat, že si podám v příštím roce DP, a poslala mě pryč, že si uměle snížím výplatu... já jako dělník, nevím, co ji můžu říct.. ikdyž jsou to "moje peníze".. děkuji
Nechápu, proč chcete podepsat prohlášení poplatníka a neuplatňovat slevu na poplatníka, když stejně kvůli slevě budete podávat přiznání.
Podepisuje se právě kvůli slevě a aby nebyla povinnost podávat přiznání. Vy sice tím podpisem nebudete mít tu povinnost, ale kvůli slevě stejně podávat budete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 3. 2019 8:48
Dobrý den,
ráda bych si uplatnila slevu na poplatníka ročně - v dalším roce si vyúčtuju DAP. Není v tom žádný vedlejší záměr. (nemám žádný srážky, nic). Jen to beru jako jakési "spoření".
Může mě má mzdová účetní odmítnout?
Děkuji za radu, hezký den