Dobrý den,
ano, literatury je hodně, ale co jsem kde viděl, tak je to příliš teoretické. Konkrétně mi jde o to, rozebrat rozvahu středně velké s.r.o. (1 majitel, 50 zaměstnanců, obrat 100-200 mil, tuzemský průmysl - stavebnictví). Nepotřebuji tedy vzorečky na výpočet ceny akcií atd., jde mi o základní a trochu hlubší rozbor výkonosti firmy. Tzn. investuje moc/ málo, má příliš volných peněz, má málo/moc půjček... Hlavní pro mě je pochopit, co mi ta čísla říkají. Je sice hezké vypočítat marži 50%, ale k čemu to je, pokud firma prodá jeden výrobek... Prostě souvislosti.
Děkuji, Karel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2019 20:06
Dobrý den,
doporučíte mi vhodnou literaturu, nebo www stránky, kde bych mohl nastudovat, jak analyzovat rozvahu? Rád bych to toho trochu víc pronikl a tak mi nestačí vzoreček, ale vysvětlení v jaké výši by se měl výsledek pohybovat a když ne, tak co hrozí. Opravdu pochopit, ne se jen naučit pár základních srovnání... na druhou stranu mi nejde o analýzu nadnárodní akciovky, ale středně velké s.r.o.
Děkuji za nasměrování, Karel