Tak jsme to takhle udělali, na ř. 5 vyčíslili DPH a nyní FÚ volá, že to chce uvést do ř. 21 + chce SH. Vůbec to nechápu, jak to můžu udělat, když mám přijatou fakturu, potřebuju odvést DPH (jako identif.osoba) a mám to pro ně uvádět v ř. 21 a SH? Setkal jste se s tím někdo? Už jsem asi přepracovaná a booking vůbec nedělám, takže nevím, zda to máme dobře a máme si za tím stát, nebo uposlechnout FÚ a předělat to.. Moc děkuji..
Dobrý den,
mohla bych prosím vědět, jak to dopadlo? Udělala jsem to stejně, a dnes telefon z FÚ. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2019 22:12
Dobrý den, prosím o radu.
Penzion začal používat služby přes booking. Přihlásil se tedy jako identifikovaná osoba. Přiznání k DPH je mi jasné, odvede daň zde a nic si neuplatní, ale co dále, bude dělat souhrnné hlášení nebo to dělá protistrana (booking), případně KH (ale to mi nesedí, když je jen pro plátce)? Děkuji