Děkuji za informaci, nicméně jsem to zkoušela v EPU první na tisíce, pořád mi tam vyskakovali červená okýnka, že je něco špatně, přitom to mám dle výkazů, které jsem si vyjela z programu. Tak jsem si říkala, že program tam má dané částky na haléře a dle toho si zaokrouhluje, proto jsem zkoušela dávat celé částky.
Nějak se s tím nemůžu poprat.
Ještě bych potřebovala poradit ohledně výsledovky a rozvahy - FO.
Na FÚ se posílá rozvaha a výsledovka až po zaúčtování daně - když účtuji S.R.O., tak mi ve výsledovce naběhne výsledek před zdaněním (ř. **) a poté po zdanění (ř. **), který je ponížen o výslednou daň a na ř. L 1. se tato daň vyčíslí. Tento výsledek po zdanění se projeví i v rozvaze na ř. A V. (99)
Nicméně u FO se mi po zaúčtování daně výsledek po zdanění ve výsledovce nijak nezmění, částka je pořád stejná jako před zaúčtováním daně a ani se na výsledovce nepromítne výsledná daň. Je to tak správně? Přitom v rozvaze se na řádku A V. (99) promítne výsledek po odečtení daně, neboli po zdanění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2019 7:40
Dobrý den,
prosím o radu...podávám DAP FO, která vede podvojné účetnictví, přes portál finanční správy. Potřebuji k DAP přidat výkazy.
Lze tyto výkazy nějakým způsobem pouze přidat do přílohy nebo musím použít tu jejich šablonu a vyloženě "vyklikat" čísla do řádků?
Problém je ten, že e-šablona nechce haléře, takže čísla zaokrouhluji, ale výsledek se poté liší o nějaké koruny.