Děkuji za informaci, nicméně jsem to zkoušela v EPU první na tisíce, pořád mi tam vyskakovali červená okýnka, že je něco špatně, přitom to mám dle výkazů, které jsem si vyjela z programu. Tak jsem si říkala, že program tam má dané částky na haléře a dle toho si zaokrouhluje, proto jsem zkoušela dávat celé částky.
Nějak se s tím nemůžu poprat.
Ještě bych potřebovala poradit ohledně výsledovky a rozvahy - FO.
Na FÚ se posílá rozvaha a výsledovka až po zaúčtování daně - když účtuji S.R.O., tak mi ve výsledovce naběhne výsledek před zdaněním (ř. **) a poté po zdanění (ř. **), který je ponížen o výslednou daň a na ř. L 1. se tato daň vyčíslí. Tento výsledek po zdanění se projeví i v rozvaze na ř. A V. (99)
Nicméně u FO se mi po zaúčtování daně výsledek po zdanění ve výsledovce nijak nezmění, částka je pořád stejná jako před zaúčtováním daně a ani se na výsledovce nepromítne výsledná daň. Je to tak správně? Přitom v rozvaze se na řádku A V. (99) promítne výsledek po odečtení daně, neboli po zdanění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 3. 2019 7:40
Dobrý den,
prosím o radu...podávám DAP FO, která vede podvojné účetnictví, přes portál finanční správy. Potřebuji k DAP přidat výkazy.
Lze tyto výkazy nějakým způsobem pouze přidat do přílohy nebo musím použít tu jejich šablonu a vyloženě "vyklikat" čísla do řádků?
Problém je ten, že e-šablona nechce haléře, takže čísla zaokrouhluji, ale výsledek se poté liší o nějaké koruny.