RZD odpočet na manželku

• (neregistrovaný)

20. 3. 2019 9:24

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat. Zaměstnanec žádá v rámci RZD odpočet na manželku za celý rok co byla na rodičovské dovolené. Stačí když zaměstnanec uvede slevu na manželku v žádosti o roční zúčtování záloh a daň. zvýhodněn za rok 2018, nebo se k tomu musí ještě dokládat ČP manželky? Každý rok jsem dokládala ČP od manželek, že jejich příjem nepřesáhl 68 000,- Kč, ale letos nám paní na školení říkala, že stačí pouze vypsat manželku do žádosti? Zdá se mi to ale málo. Dokládáte ČP od manželek? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2019 9:40

j s (neregistrovaný)

Nepožaduju čestné prohlášení manželky. Manžel v žádosti o RZD sám podepisuje, že neměla příjmy nad 68 tis. Kč. Přečtete si, co jsou předtištěné věty v ročním zúčtování. (zaměstnanec by si je měl přečíst také)

• 20. 3. 2019 9:44

Marbor81 (neregistrovaný)

Děkuji. Četla jsem, ale přesto se mi to zdálo málo. Zaměstnanci mi podepíšou cokoliv bez ohledu na to že to není skutečnost. Dobře, nechám to tedy na bedrech zaměstnance a budu to brát jako směrodatné.

• 20. 3. 2019 9:49

j s (neregistrovaný)

Když zaměstnanec podepíše cokoliv, tak jeho manželka bude svědomitější? Myslíte? Tohle je vždycky na bedrech zaměstnance, on žádá a dokládá předepsané doklady a svým podpisem stvrzuje pravdivost údajů. Nejste detektiv.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).