Při nástupu vám musí dát čestné prohlášení, zda má exekuce, zda je v insolvenci....On vám může dát čestné prohlášení, že nemá srážky a jakmile jej nahlásíte na OSSZ, pak se můžou ozvat exekutoři s exekučními příkazy. Stalo se mi, že paní dala čestné prohlášení, že nemá srážky a pak nám bylo doručeno 16 exekučních příkazů.
Dobrý den, děkuji za odpověď, takže je to taková sázka do loterie - buď a nebo a mě stejně asi nezbývá nic jiného něž vyčkat co bude...když zaměstnavatel přijmout chce, tak mi ani nic jiného nezbude. Právě teď ten člověk tvrdí, že nic nemá, ale podle mě něco asi logicky přijít musí. Nejedná u té SP a ZP o měsíc, ale spíše o několikaletou záležitost. Zatím ve mzdách žádné zkušenosti s exekucemi nemám, tak se bojím co mě vůbec bude čekat.
Pokud seděl doma, nepracoval, nepodnikal, pak SP neplatí. A ZP taky nemusí vždy platit, může být zařazen do kategorie, za kterého je na ZP plátcem stát. To byste musela mít ale více informací, abychom mohli posoudit. Uvidíte až nastoupí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2019 9:09
Dobrý den, chci vás poprosit o názor, zaměstnavatel chce přijmout na plný úvazek člověka, který několik let neplatil ani SP ani ZP, nebyl nikde vedený, protože ho vyřadili i z evidence uchazečů o zaměstnání (kvůli docházce). Co mám očekávat? Je možná exekuce od ZP nebo SP? Co to pro mě znamená?