Odměna z DPP byla měsíčně větší než 10.000,- Kč a byla vám u DPP srážena zálohová daň?
Protože pokud byla odměna z DPP nižší a byla srážena srážková daň, tak účetní vám mohla klidně udělat roční zúčtování, jenom by se vám do zúčtování nedostala ta sražená srážková daň. A jestli byla odměna z DPP větší než 10.000,-/měsíc a byla vám srážena zálohová daň, měl jste povinnost podat daňové přiznání.
Pokud jste tuto povinnost neměl, můžete klidně podat bez sankce kdykoliv řádné daňové přiznání do 3 let.
Jestli jste ale měl povinnost podat daňové přiznání, tak termín sice už vypršel, budou nějaké sankce, ale podat musíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2019 20:03
Dobrý den, prosím o radu co dělat. Požádal jsem o roční zúčtování svého zaměstnavatele. Nastoupil jsem 1.4.2018 a za 1-3/2018 jsem donesl potvrzení o zdanitelných příjmech od 2 firem. Účetní mi řekla, že mi nemůže udělat zúčtování do mzdy, protože jsem měl 1-3/2018 HPP a DPP souběh u dvou firem. Nejsem osvč, můžu ještě podat přiznání? mám velké úlevy na dani, přišel bych o cca 20 tis. Děkuji za radu, Honza