Do DPH nárok na odpočet klidně teď, do KH s DPPD dle DUZP (tedy datum 2018). Do účetnictví - máte udělanou dohadnou položku? Předpokládám, že nemáte (jinak byste účtovala proti ní), takže účtování na 426 - opravy chyb minulých období. Co s účtem 426 si vyhledejte zde v historii.
Děkuji za radu. Já jsem si říkala, že nejspíš na dohadnou položku, ale bohužel naše UCE má ještě účetní firma, se kterou není možné se domluvit a nevím jak s touto fakturou naložili v našem účetnictví, protože si myslím, že ji měli k dispozici, tak nevím jestli DPH nárokovali? Na jaký účet ji proúčtovali? Jestli ji dali do nákladů loni, kam ji mám dát teď já? Takže v tomto to je trochu komplikovanější. Takže asi s uplatněním DPH počkám až mi vrátí papíry z loňského roku.
V tomto případě bych DPH tedy nenárokovala, abyste to nemusela opravovat. Pokud uplatněno DPH nebylo, můžete ho uplatnit i ve chvíli, až budete vědět, jestli to v účetnictví už bylo. Dejte úhradu na nějaký "bordel účet" (já používám 261), který budete postupně čistit (až se dostanete k údajům z předchozího roku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2019 12:33
Dobrý den,
prosím o radu co s fakturou z roku 2018. Jsme s.r.o., měsíční plátci, DPPO za 2018 mám již hotové. A dnes jsem dostala pod ruce fakturu z roku 12/2018 která byla placena ve 3/2019. Jak dostanu tento doklad do UCE? Mohu uplatnit DPH? Na účet 51800 to mělo být v roce 2018, teď to dám na jaký účet? A co KH?