Vy nic v dubnových mzdách neopravujte. V rámci daňového přiznání se mu vrátí daňové zvýhodnění ve správné výši, čili Vaši "chybu" opraví FÚ. On přeci Přiznání vyplňuje celé, tudíž uvádí i ty děti za celý rok. Pak mu vyjde celkový přeplatek na dani a odečte se částka, kterou jste mu už Vy vrátila (i když byla nižší než měla být). A zbytek se vyplatí pracovníkovi. Opravu byste byla povinna udělat jen v případě, kdyby on si Přiznání nepodával sám a Vy jste zjistila, že bylo provedeno chybně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2019 7:29
Dobrý den,
prosím vás, poraďte mi, co mám dělat: v únorové výplatě jsem dělala zaměstnancům vyúčtování daní. Před týdnem přišel zaměstnanec s tím, že si zapomněl uplatnit manželku. Tak jsem mu dala potvrzení o zdanitelných příjmech, aby si mohl podat daňové přiznání a manželku si douplatnit.
Jenže já jsem teď zjistila, že v tom jeho ročním zúčtování mám chybu (něco jsem špatně zadala do programu a počítač špatně vyhodnotil nárok na daňové zvýhodnění, mělo se mu vracet víc peněz). Vím, že bych to měla opravit, ale on už si podal daňové přiznání a chyba se mu tam spravila.
Co s tím? Za radu moc děkuji.