Dobrý den, také se mi stalo, že jsem faktur zaúčtovala v nesprávné - nižší částce. Zaevidovala jsem si pod novým číslem fakturu znova, ale jen ve výši dorovnání skutečné faktury. Dostalo se mi to do salda a knihy závazků.
Nebo by šlo původní špatně zaevidovanou fakturu stornovat opačným zápise a vytvořit ji znova. No, řekla bych, že způsobu je hodně, každá účetní to bude řešit po svém, výsledek však musí být vždy stejný- náklad, DPH, závazek .... takže i Váš způsob možná bude dobrým řešením.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2019 10:46
Dobrý den všem,
potřebovala bych se s vámi poradit ohledně postupu při situaci: , záloha 50. tis (DD vystaven), FAP na částku 100tis, hodnota fa zaúčtována jen 50tis.
Mohla bych to myslíte opravit v ID tak, že dám 50tis na 5xx/321 a do tohoto ID navedu zálohu? Protože do té původní fap už mě program nepustí... děkuji