Obávám se, že nemáte. neboť jste v letošním roce neodpracoval min. 60 dní. Vzniká vám nárok pouze za odpracované dny, a to, za každých 21 odpracovaných dní na 1/12 roční výměry. Já bych to tipovala, pokud marodíte od února, že jste tedy v lednu odpracoval těch 21 dní, tudíž máte nárok na 1,5 dne dovolené.
Ale já myslel že když už tam pracuji dva roky že se žádných 60 směn nepočítá.
Že jen kdybych nastoupil v roce 2019 pak bych to bral
děkuji velice
Každý rok se posuzuje samostatně.
Zákoník práce § 212
(1) Zaměstnanci, který za nepřetržitého trvání pracovního poměru k témuž zaměstnavateli konal u něho práci alespoň 60 dnů v kalendářním roce, přísluší dovolená za kalendářní rok, popřípadě její poměrná část, jestliže pracovní poměr netrval nepřetržitě po dobu celého kalendářního roku.
§ 214
Zaměstnanci, jemuž nevzniklo právo na dovolenou za kalendářní rok ani na její poměrnou část, protože nekonal v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele práci alespoň 60 dnů, přísluší dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za kalendářní rok za každých 21 odpracovaných dnů v příslušném kalendářním roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2019 13:18
Dobrý den,
prosím pracoval jsem v jedné firmě už od roku 2016 až do 30.4.2019. Od února 2019 jsem marodil.
Mám prosím nárok na dovolenou 6,5 dne. Máme dvacet dní dovolené.
děkuji moc