Důležité jsou dvě skutečnosti.
Pokud chcete poskytovat jako ochranný nápoj, musí splňovat parametry takového nápoje, tzn., že nesmí obsahovat více než 6,5 hmotnostního procenta cukru a více než 1 hmotnostní procento alkoholu (pro mladistvé nesmí alkohol obsahovat vůbec). Může obsahovat látky zvyšující odolnost organismu. Doporučuje se, aby ochranný nápoj měl vhodnou teplotu, tedy byl chladný, nikoliv chlazený (přibližně 16 °C). Samozřejmostí by mělo být, že je zdravotně nezávadný.
Tou druhou skutečnostní je, že ve firmě máte zpracovaný seznam komu, za jakých podmínek, v jakém množství (v závislosti na výši teploty a třídě práce) a v jaké kvalitě (slabě nebo středně mineralizovaná v závislosti na třídě práce) se ochranný nápoj poskytuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2019 21:27
Prosím Vás, můžu dát do nákladů nákup ochranných nápojů pro zaměstnance v létě ochucené minerálky nebo jen bez příchutě? Děkuji