Jestliže zaměstnavatel – plátce mzdy neprovede ze mzdy povinného srážky řádně a včas, provede-li je v menším než stanoveném rozsahu, anebo nevyplatí-li srážky oprávněnému bez odkladu po tom, kdy mu bylo doručeno vyrozumění, že nařízení výkonu rozhodnutí nebo exekuční příkaz nabyl právní moci, může oprávněný/exekutor uplatnit proti plátci mzdy u soudu právo na vyplacení částek, které měly být ze mzdy povinného sraženy.
Čerpáno z: https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/exekuce-a-insolvence-v-mzdove-praxi/
Měl tu insolvenci zaznamenanou na ZL od předešlého zaměstnavatele a Vy jste to přehlédla? Nebo Vám přišlo usnesení a info od ins. správce a Vy jste na něj zapomněla?
Zkuste se domluvit se zaměstnancem, aby to doplatil přímo insolv.správci. Zaměstnanec ví, že musí plnit podmínky insolvece, nic Vám nedodal - tak na něj mírně zatlačte.
Vy jste sice byla povinna mu srážky provádět a deponovat, dokud nedostanete platební údaje, - ale stalo se. Příště si dáte pozor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 7. 2019 8:59
Prosím o info,zamětnanec nastoupil 10/2018 a 4/2019 vystpuil.Měl insolvenci, ale já jsem to přehlédla a srážky jsem neprováděla.Nyní se ozval správce,že chce peníze.Prosím co mám dělat a jak postupovat? Děkuji