Nenapsala jste, jaké má exekuce, ale jestli správně chápu, není žádná z exekucí na výživné. V tom případě obě děti počítáte do vyživovaných osob, bez ohledu na to, jestli platí na základě dohody nebo rozhodnutí soudu. Soudně stanovené výživné a exekuce na výživné je rozdíl. Pokud platí dobrovolně soudem stanovené výživné, tak to není exekuce.
PArdon. NEne exekuce na vyzivnem nema zadne ... ale me prave vedeni tvrdi, ze pokud mam soudne stanovene alimenty, tak pak mu nesmim zapocitat deti do vyzivovanych :( Nenašla byste někde ,prosim, nejaky odkaz, kde je napsano, ze deti do vyzivovanych dam? Abych vedeni mela s cim argumentovat, proc to je tak a ne tak, jak mi tvrdi ? dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2019 11:19
Dobrý den, prosím o radu. Už si nevím rady. Zaměstnanec má dvě děti. ani s jedním nežije ve společné domácnosti. Na jedno ma soudne stanovene alimenty - mam rozsudek. Na druhe nema soudne stanovene alimenty, ale mam v ruce na poste overenou Dohodu o peci na dite, ze bude alimenty platit. A ted otazka.. Vedeni mi rika, ze pokud mam soudne stanovene alimenty, tak NEPOCITAM deti do vyzivovanych pri vypoctu srazky exekuce. Kdyz nemam zadny papir v ruce, tak mu je tam pocitam. Me to prijde tedy nelogicke, ze nekdo muze byt lempl a nedoda mi nic a ja o tom nemusim tedy vedet a musim mu pocitat deti do vyzivovanych pri vypoctu exekuce. A kdyz mi to nekdo doda, tak pak bude mit vlastne vyssi srazku ze mzdy, pze mi dodal potrebne? Prosim prosim poradí nekdo? ja jsem tedy volala i na exekutorsky urad , ze mam podezreni, ze ma soudne stanovene alimenty, ale nemam nic v ruce a ona mi rekla, ze pak skutecne deti do vyzivovanych pocitat... mezitim mi to on dolozil a ja mu ted reknu, ze mu je tam pocitat nebudu,kdyz to dolozil a zbyde mu mene penez ze mzdy? nechce se mi tomu verit, ale nevim, kde bych nasla spravnou odpoved. Dekuji Vam