Může být nemocný a bude vám doručena neschopenka, mohl jít na neočekávané ošetření k lékaři, zubaři a přijde, může mít vystavenou ošetřovačku - je fakt, že ve všech těchto případech normálně zaměstnaci zavolají do práce, pokud nejde o úraz, kdy zavolat nemůže.
Nebo prostě začal "házet áčka" = neomluvenou absenci.
Ten jeho dopis s výpovědí zaměstnavatel 30.8. převzal?
Dopis převzal, do práce nepřišel. Už se do neslo do firmy, že dochází na jiné pracoviště.
No tak ho povedete na neomluvené absenci, dokud mu nezašlete okamžité zrušení dle § 55 a dokud nedojde k doručení tohoto dopisu (nebo k jeho předání, pokud mu ho někdo ponese osobně). Anebo ho povedete na neoml.absenci, dokud neuplyne výpovědní doba. Teprve při skončení poměru mu vydáte zápočťák. Z nároku dovolené mu můžete sebrat 1 až 3 dny za každý den áčka.
Co se týká odvodu ZP, tak pokud budete mít potvrzeno, že je odváděno ZP alespoň v minimální výši v té druhé firmě, nemusíte ho odvádět vy (takže byste to po něm nemuseli vymáhat).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2019 8:13
'Dobrý den, měla bych menší otázku. Zaměstnanec nám zaslal doporučeně výpověď 30.08.2019 s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Dnes nepřišel do práce, zaměstnavateli současnému nic nenahlásil, že by dnes neměl přijít do práce. Nikdy jsem se s tímto nesetkala. Jsem začínající mzdová a personální. Můžete mi prosím poradit, co bude nyní následovat, nebo co proti tomu můžeme udělat? Děkuji moc za radu.