V praxi to ovšem probíhá i tak, že když ta druhá účetní potřebuje mít to potvrzení o neuplatňování dětí založené s určitým datem vystavení (ať už mně zavolá ona sama nebo s tím přijde náš zaměstnanec), tak si ověřím, jestli jsem mu děti neuplatňovala. A když ne, to potvrzení s datem vystavení jak potřebuje vystavím. A naopak, když se stane, že to chybí mně, druhá účetní také vyhoví. Nevidím důvod, proč dělat naschvály a odmítat, když by z toho svého opomenutí měla jiná účetní nepříjemnosti. Když ale zaměstnanec přijde, že potřebuje potvrzení o neuplatňování a nic dalšího neřekne, vystavím s aktuálním datem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2019 17:03
Dobrý den,
trošku jsem teď zaváhala. Zapomněla jsem nové kolegyni vystavit potvrzení pro manžela při nástupu v loňském roce. Takže jsem vystavovala na její žádost teď a zaváhala jsem - děti si neuplatňuje, ale jaké jim tam dát datum vystavení? Můžu nechat dnešní (tudíž letošní)? Nebude v tom problém? Děkuji