Elektroodpad

• (neregistrovaný)

15. 12. 2005 9:59

Dobrý den,
    Dostala jsem se do poněkud zamotané situace. Dle zákona jsme "výrobci - dovozci" elektroodpadu sk. 3 a zařadili jsme se do kolektovního systému společnosti ASEKOL. Tato společnost nás nechala zapsat do Seznamu výrobců, ale smlouvu s námi nepodepsala s tím, že není ukončeno nějaké řízení u MŽP ohledně skupiny 3, a smlouvu s námi podepíše až po jeho ukončení. Zavedli nějaké přechodné období do konce tohoto roku, během kterého nebudeme odvádět poplatky, a oni zabezpečí plnění povinností za nás.
    Teď jsme ale nakoupili zboží (sk. 4 - máme také registrovanou), které nezměněné dále prodáváme dál, a dodavatel má na své faktuře tento poplatek vyčíslen. Jak mám postupovat? Uvést poplatek ve stejné výši jako dodavatel? Nebo ve výši, podle ceníku ASEKOLU i když ještě nemáme uzavřenou smlouvu? Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 12. 2005 13:20

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Elektroodpad
      Také jsme u Asekolu a nemáme smlouvu. Jsme dovozci sk.3-zatím dle Asekolu poplatky na dovezené zboží neúčtujeme.
      Ovšem u nákupu od tuzemského dodavatele, pokud fakturuje poplatek zvlášť, musíte při následném prodeji uvést na fa stejný poplatek jako dodavatel.

• 15. 12. 2005 15:37

Jarka K. (neregistrovaný)

>>>Teď jsme ale nakoupili zboží (sk. 4 - máme také
      >>registrovanou), které nezměněné dále prodáváme dál, a
      >>dodavatel má na své faktuře tento poplatek vyčíslen.
      >>Jak mám
      >>postupovat? Uvést poplatek ve stejné výši jako
      >>dodavatel? Nebo ve výši, podle ceníku ASEKOLU i když
      >>ještě
      >>nemáme uzavřenou smlouvu? Nemáte s tím někdo
      >>zkušenosti?
      >
      >Také jsme u Asekolu a nemáme smlouvu. Jsme dovozci
      >sk.3-zatím dle Asekolu poplatky na dovezené zboží
      >neúčtujeme.
      >Ovšem u nákupu od tuzemského dodavatele, pokud
      >fakturuje poplatek zvlášť, musíte při následném prodeji uvést
      A co se stane, když prodám zboží a teprve po prodeji tohoto zboží mi příjde faktura na už prodané zboží a je na ní uveden recyklační poplatek? Při prodeji jsem nevěděla, že dodavatel bude recyklační poplatek účtovat. Účtujeme zboží A v PU. Poradíte jak z toho?
      A vlastně to samé se mi objevuje u smluv o dílo, které byly uzavřeny začátkem roku. Teď jsou realizovány a co s recyklačním poplatkem? Ach jo - nevím si s tím rady.
      >na fa stejný poplatek jako dodavatel.

• 30. 12. 2005 11:08

Anonymní (neregistrovaný)

Jestlize nakoupite zbozi jiz s recyklacnim poplatkem, je jasne, ze za tento vyrobek je jiz zaplaceno a nebudete tedy tento vyrobek vykazovat jako dovezeny, ale nakoupeny jiz s recyklasnim poplatkem. Ceny by se urcite meli sjednotit a doufam ze podle nejlevnejsiho systemu. Ve skupine 3. je to Remasystem a ten ma i nejvetsi podil na trhu co se tyce IT technologii skupina 3. Jinak doufam, ze vsechny systemy budou spolupracovat a bude stacit byt zaregistrovan pod jednim systemem a ten jiz bude zastupovat firmu vuci historickemu odpadu u vsech dalsich systemu a pro vsech 10skupin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).