Napíši jak účtuji já. Snad je to tak v pořádku.
Fakturu v 8/2019 s aktuálním kurzem. 504/321
Přes interní doklad v říjnu částka "základ" z JSD + vyměřené clo sečíst a zaúčtuji:
349 základ + clo na MD
343221 MD vypočtené DPH k součtu clo+základ
343321 D vypočtené DPH k součtu
349 D
504 MD clo
379 D clo
Dekuji moc,
jeste se zeptam, datum faktury davate jejich datum nebo kdy zapisujete vy do sw ?
JSD musi sedet na fakturu, ze ?
my davame k zakladu zbozi z JSD clo a jeste i poplatek za vyhotoveni JSD a z toho celého vyměřuji DPH.
dodavatelská faktura za zboží, clo a jsd pak sedí na příjemku, jen jiny kurz na příjemce ?
Příjemku na sklad kurzem jak vam dorazí zboží s jsd ?
jee, tak jsem udelala stejne, jen prijemku za zboží jsem naskladnila kurzsem k datu prijetí jsd, jak došlo zboží fyzicky.....
jeste mi posilal dandar postup, zdali by nebylo lepsi uctovat o fakture za zboží až když skutečně dojde, tzn. společne až s jsd a mit uz zboží. ze se zkresluje ucto, kdyz mame dva mesice uctovano na 504, ale zboží přitom nikde..., delate take nekdo tak ?
a platby pred dodanim, jako zalohu na zbozi..
Ano, jsd dle celniho kursu...
a to nemluvim o tech fakturach z ciny jak vypadaji a meni se a strasne...
moc vam dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2019 9:08
Dobrý den,
prosím o radu jak správně účtovat dovoz zboží z číny. Dojde mi ostra faktura nař. v 8/2019, zboží fyzicky s jsd v 10/2019.
uctuji o dodavatelske faktuře v srpnu, kurz datum vystaveni faktury a uctuji na 504 ? az dojde zboží, udělám příjemku kurzem kdy zboží došlo ?
Dekuji