ad 1) Jaké znění má ta Vaše výpověď, když tvrdí, že motáte 2 způsoby?
ad 2) Co to je - dosavadní post? Musí Vám přidělovat práci dle druhu práce, který máte sjednaný ve Vaší pracovní smlouvě.
ad 3) S tou přerušovanou pracovní dobou nevím, chtěla jsem se mrknout do Zákoníku na webu zakonyprolidi, tam jsou aktuální znění zákonů, ale probíhá tam údržba.
ad 4) Při příchodu si čipnete a při odchodu ne?
Ad 1) zaměstnanec podává výpověď v souladu s par.50, 3. odst. zákon číslo 262/2006Sb.
Ad 2) dosavadní post, tím myslím dosavadní pozici, dle pracovní smlouvy. Jedna se o vedoucí pozici. Nechce, abych byl po dobu výpovědní lhůty vedoucí. ( V prác. Smlouvě na dobu neurčitou mám přesný název pozice a její specifikace.)
Ad4)
Ano, při příchodu a odchodu si cipnu. Ale k záznamům se nedostanu. Ty si hlídá sám zaměstnavatel. Takže, když bude zaměstnávatel chtít říct, že jsem nebyla v práci, tak já mu to nemám jak dokázat.
Prostě se jedná o to, že mne nutí podepsat dohodu, ať odejdu hned, samozřejmě bez odstupného.
Takže zkouší na mne všechno možné. Ale já podávám výpověď s výpovědní lhůtu dva měsíce a chci ty si řádně odpracovat.
Ano, šéfová.
O rozvržení PD, jakož i o začátku a konci směn rozhoduje zaměstnavatel. Ten v rámci své kompetence může rozdělit směnu na více částí, např. 2 hodiny práce, 1 hodina nic, 1 hodina práce, 2 hodiny nic, 4 hodiny práce, 2 hodiny nic, 1 hodina práce. Směna začíná v 6.00 a končí v 19.00 hodin.
Asi tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 11. 2019 8:21
Dobrý den,
1. moc prosím o radu: zaměstnavateli jsem přinesla výpověď, klasicky 2 měsíce výpovědní doba. Výpověď byla napsána v souladu s
§ 50 zákona č. 262/2006 Sb. Ten mi ji nechce podepsat, protože prý motám dva různé způsoby ukončení prac. poměru a dává mi podepsat jeho dohodu. Co je špatně na tomto zákonu?? Jeho dohodu podepisovat nechci.
2.Během dvouměsíční výpovědní doby mi chce zaměstnavatel sebrat dosavadní post a přeřadit mne na post nižší. To snad bez mého souhlasu nemůže??? (žádné zdravotní ani organizační důvody nemá, prý po mne prostě půjde, žádné zápisy nemám)
Jak se můžu bránit??
3. Pracovní dobu mám 8 hodin denně ( 40 hodin týdně), nerovnoměrně rozloženou v pracovním týdnu.
Může zaměstnavatel po mě chtít např. přijd ráno na 2 hod, pak jdi na 2 hodiny domu, pak se vrať na zbytek pracovní doby?? (kolikrát během dne mi může roztrhnout pracovní dobu???)
Vím, že musí předložit rozvrh směn 2 týdny dopředu, když tak neučiní včas, můžu se nějak bránit??
4. Jak můžu prokázat, že jsem odpracovala 40 hodin týdně, když mi neukazuje odpracované hodiny a na konci měsíci nepředkládá k podpisu žádné výčetky hodin. (při příchodu se čipujeme). Bojím se, že řekně, že nemám odpracováno 40 hodni za týden a mám neomluvenou docházku a já nebudu mít, jak dokázat, že jsem v práci byla.
Děkuji moc za odpověď.
S.