To, co považujete za ideální řešení, si já osobně neumím představit ani ve snu. Jak mu chcete "sebrat" obě vyhotovení pracovní smlouvy? U toho bych chtěla být.
Je zřejmé, že jste si nesjednali možnost od pracovní smlouvy odstoupit, jinak byste se neptala. I když mu smlouvu seberete, může požadovat náhradu škody, té by se nade vší pochybnost domohl.
Někdy tady mám pocit, že se jedná se zaměstnanci jak s nějakými tupouny.
Já se obávám, že zkušební doba nebyla sjednána, jinak by tazatelce bylo jasné, že optimální řešení není někomu něco sebrat, ale jak píšete, nechat ho odpracovat směnu a po jejím skončení mu PP zrušit. Nic horšího by se nestalo, ale možná i toto je pro zaměstnavatele nepřijatelné.
Mě by zajímaly i ty reference - jedná se o pracovní posudek? Pokud ne, dal zaměstnanec souhlas k tomu, aby o něm někdo podával informace?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2019 8:28
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat. Firma chtěla přijmout zaměstnance, dozvěděla se nepěkné reference, takže ho nechce. Pán si, ale chtěl prostudovat pracovní smlouvu a paní majitelka mu jí dala, ale zároveň už ji i podepsala. Jak teď postupovat. Nevíme co udělá když mu zavolají, že ho nechtějí. Řešením by bylo ho pozvat na schůzku ať přinese pracovní smlouvy obě a tam mu to říct a zároveň mu obě vyhotovení sebrat. Ale je to nějak napadnutelné.... děkuji