ZDP § 26 odst. 1) písm. a) ... "U nemovitého majetku, který poplatník uvedený v § 2 pořídil úplatně v době kratší než 5 let před jejich vložením do obchodního majetku nebo v době kratší než 5 let před zahájením nájmu, se pořizovací cena zvyšuje o náklady prokazatelně vynaložené na jejich opravy a technické zhodnocení." ...
Pokud nyní začnete nemovitost pronajímat, tak svoji vlastní práci na opravách nemovitosti do odpisů nedostanete.
Stále se při stanovení vstupní ceny pro odepisování bude posuzovat doba mezi datem pořízení nemovitosti a zahájením nájmu. Takže Vámi uvedeným způsobem si nepomůžete, na reprodukční pořizovací cenu se takto nedostanete.
Přepsala jsem se v §, není to § 26, ale § 29 ZDP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 12. 2019 14:30
Dobrý den,
jsem nepodnikající osoba, který pronajímá přebytečnou nemovitost, příloha II. DP. Mám dotaz, koupil jsem nemovitost, kterou jsem tři roky opravoval, a zda je možné, přivolat znalce a znalec by mi tuto nemovitost ocenil a tuto cenu použil do odpisů, je toto možné? Rád bych nějakým způsobem zhodnotil tu svou práci, každý den od rána do večera....o víkendech nemluvě... Nemovitost jsem koupil v roce 2016 a až nyní pronajmul. Děkuji za odpověď.
Jirka