Obávám se, že vám to účetní program nebude umět spočítat. Asi bych si jednotlivé exekuce spočítala ručně, s tím, že u nepřednostní bych uplatnila celou nezabavitelnou částku a na exekuci by šla jedna třetina a u přednostní bych uplatnila jen polovinu nezabavitelné částky a na exekuci by šla zase jedna třetina + částka zabavitelná bez omezení. Ale jestli to je správný postup si netroufnu říci.
A odkdy má 2 plátce mzdy? Měl je už v době, kdy jste začala srážet na tu první nepřednostní? Věděl to ten první exekutor? A teď to ví?
zaměstnanec má dva plátce už dlouho. U nás pracuje krátce - od října - ale překvapuje mě, že oba dva exekutoři na dotaz odpověděli stejně - abych uplatnila 1,5 násobek nezabavitelné částky - z logiky věci je to blbost. Nemám koho se zeptat, tak to takto zřejmě udělám. Nikdo mi nedá návod jak postupovat. Nebo jo?
Pokud bych jako zam-tel věděl, že jiný plátce mzdy ponechává dlužníkovi 1/2 nezab. částky, tak bych nadále počítal pouze s 1/2 i pro ostatní dluhy (do doby úhrady dluhů, kde je úprava 1/2 uvedena v exepříkazu). Exekuční srážku že mzdy přeci počítáte pouze jednu, kterou posléze rozdělíte mezi všechny věřitele, ne?
děkuji za názor, sdílím stejný, avšak - dle právníků mám uplatnit 1,5 násobek nezabavitelné částky. A to jsem ještě zjistila, že ossz o té 1/2 neví, takže bude uplatňovat celou nezabavitelnou. Tzn. že zaměstnanci bude uplatněno 2,5 násobek nezabavitelné částky v jednom měsíci a to už mi hlava vůbec nebere. Nemůže prosím vás - nám mzdovým účetním - napsat postup jak pro pitomce? Abychom vyhověli výplatnímu termínu zaměstnavatele, srazili dobře těm našim dlužníkům , a přitom se stihly nezbláznit? :-) Takové to možná, asi, zřejmě ... to mě děsí!
děkuji
Právníci se často jenom tváří, že rozumí úplně všemu. Exekutoři jsou schopni rozesílat několik let staré dopisy, aniž by si všimli, že se změnily nezabavitelné částky. Ta slečna, co zvedá telefony, možná umí jenom zvedat telefony. Dejte na radu pana "...", ten tady na tomto fóru platí za znalce. Obrátila bych se na všechny exekutory a sdělila jim všechny informace, které jsou mi známy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2020 11:41
Dobrý den,
prosím nevíte jak mám udělat exekuci na mzdu, když srážím od října na nepřednostní exekuci a uplatňuji celou nezabav. částku. Nyní přišla přednostní a má dva plátce mzdy, u každého je tam psaná 1/2 nezabavitelné částky. Oba exekutoři se vyjádřili (telefonicky, psát jim nemá smysl když musím dokončit mzdy), že mám uplatnit podle toho jak je to tam psané. Hlava mi nebere uplatnit nezabavitelnou částku jednomu chlapovi 1,5krát. Děkuji za názor.