Re: Rovnoměrný odpis, kontrola - PROSÍM
No právě, podle odpisové tabulky ( nové ), je dpis majetku 5 let ! Opravdu mohu ( musím ) odpis uplatnit i v r. 2009?
Děkuji
xxxxxxxxxxx
Andy, našla jsem to ve starším disk. příspěvku tady na fóru, navíc mi to tak přepočítal i můj účetní software.
Určitě bych neměla odvahu odepsat (daňově) víc, než kolik "dá" koeficient.Třeba se ještě někdo ozve. (a v předchozím příspěvku jsem se pěkně u koef. překlepla...)
Myslím že je správně že se to doodepíše v r. 2009, protože odepisování začalo v r. 2004, kdy byly ještě jiné koeficienty, které počítaly s delší dobou odepisování, proto nebyla odepsána taková částka, která by odpovídala "dnešním" sazbám. Rozdíl tedy spadne do r. 2009.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2005 15:00
Potřebuji se ujistit, zda jsem vypočetla správně odpisový plán při změně koeficientu v tomto rece. Rovnoměrný odpis, 2 odpisová skupina
PC 2004 46.645,-, odpis 3.965,- ( koef. 8,5 )
2005 odpis 10.379,- ( koef. 22,25 )
2006 odpis 10.379,-
2007 odpis 10.379,-
2008 odpis 15.508,-
Děkuji moc