Re: Půjčování auta-operativní leasing.
Pokud zapůjčení auta zákazníkům po dobu opravy jejich auta máte ve smluvních podmínkách, tak (a to je pouze můj názor) nic krátit nemusíte. Jde o nutný výdaj na dosažení a udržení a zajištění příjmů. Snad se dá prokázat, že právě pro tuto nabídku máte více zákazníků. Ten, pro koho je auto nezbytné ke každodenní práci, si jistě vybere váš autoservis a využije této nabídky.
Re: Půjčování auta-operativní leasing.
Krátit pouze v případě soukr.jízd a to nejen nájemné, ale i ostatní výdaje spojené s tímto autem (opravy, PHM apod.). Půjčování zdarma je možné, ale opravdu to chce zanést do smluvních podmínek popř. zvěřejnit u vás v servisu jako akci apod. a nic krátit nemusíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2005 20:05
Mám autoservis. Jelikož jsem získal výhodný operativní leasing na osob. auto, tak ho půjčuji zákazníkům, když jim auto opravuji a to zdarma. Pouze si kupují pohonné hmoty. Musím si krátit daň. uzn. výdaje za nájemné - operat. leasing a vystavovat doklad o použití o DPH. Nebo to platí pouze v případě mých soukromých jízd. Budu Vám opravdu vděčen za radu, jestli s tím má někdo zkušenosti.Nemohu se nikde dopátrat toho, jak to vlastně je. Díky