Užívání stavby

• (neregistrovaný)

19. 12. 2005 9:38

Mám zkolaudovaný dům jako wellness studio, už dávno nefunguje, zůstalo jen solárium a ubytování, chci v 1 či dvou místnostech prodávat starožitnosti, v bývalé cvičebně je pracovna, kde dělám i-obchod, v původní jídelně by měl být obchod.
    Co je pro mě výhodnější - udělat změnu užívání na obchod (a musí být konktretizováno - jaký obchod? nemělo by to bát stavebnímu úřadu jedno?)- je s tím tedy taková spousta papírování - hasiči, hygiena, vlastnické právo, dokumentace s razítkem, revize el.,plynu,hromosvodu,(nebo ještě něco?) nebo se na to vykašlat a převést to nazpátek na rodinný domek. Jak by to bylo potom s tím, když bych vyskladňovala zboží prodané po internetu z domova? Nebo doma vykupovala? Asi blbost, co? Ale chci se během několika let přestěhovat, takže třeba zase v tom domě bude něco jiného a přijde mi to jako strašné vyhazování peněz pořád to měnit. Může mi někdo poradit, má někdo zkušenosti s podnikáním doma v rodinném domku - co musí a co nemusí být. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 12. 2005 9:56

Anonymní (neregistrovaný)

Re: užívání stavby
      Zajděte na stavební úřad - za pozornost udělají vše, tedy i poradí... Jinak užívání stavby v rozporu s jejím schváleným účelem (kolaudací) je na pokutu v tisících korun, i opakovaně

• 19. 12. 2005 10:07

Díky, tam jsem před chvílí byla. Rozhodně neporadí, nevědí! Když jsem se zeptala, že revizi hromosvodu mám z loňska, tak jestli musí být nová, tak se mě zeptal, jestli je platná. Člověk na stav. úřadě a ptá se, jestli rok stará revize je platná... Co k tomu říct. Až teď jsem si všimla, že jste napsal za pozornost - tak to bych si netroufla - v obrovské místnosti tam sedí dokola úplně všichni - od matriky až po pokladnu - asi 15 lidí v půlkruhu. A navíc nemáme se rádi - na jiném domě nám nebyli za tři roky schopni napsat stav. povolení (nesouhlas sousedů s přístavbou dětského pokoje), aby prošlo na kraji.
      Je to, že tam mám pracovnu s počítačem a byla tam zkolaudovaná cvičebna také užívání v rozporu s kolaudací - na pokutu? Díky

• 20. 12. 2005 9:31

Tak Vám nezbývá, než buď zajít na vyšší stavební úřad, nebo angažovat problematiky znalého odborníka - na stavebnictví specializovaného advokáta nebo autorizovaného stavaře (www.ckait,cz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).