Dobrý večer, poslala jsem dotaz na MPSV dnes, tak uvidím jestli dostanu odpověď. Moc tomu,ale nevěřím,že se mým dotazem budou zabývat.
Hezký večer.
Dobrý den, jak jsem slíbila, přikládám odpověď s MPSV,která mi dnes přišla.
K Vašemu dotazu uvádíme následující:
Jestliže firma nezaměstnávala k 31. 3. 2020 žádného zaměstnance, to znamená, že v tomto dnu nebyla zaměstnavatelem, nemá nárok na prominutí pojistného na sociální zabezpečení. Podle § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 300/2020 Sb. má nárok na prominutí pojistného zaměstnavatel, u něhož počet zaměstnanců v pracovním poměru v posledním dnu měsíců červen až srpen činil aspoň 90 % počtu těchto zaměstnanců v posledním dnu března 2020. Poněvadž zaměstnavatel nebyl v posledním dnu měsíce března zaměstnavatelem, nemůže takové porovnání provést.
S pozdravem
Ing. Jan Škorpík, v. r.
vedoucí pojistněmatematického oddělení
Takže máme smůlu.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 7. 2020 8:00
Zdravím,
nevíte náhodou někdo zda se týká odpuštění i firem, které měli nástup prvního zaměstnance až v květnu? Osobně bych řekla, že se jich to netýká, jelikož není s čím porovnávat (v březnu nebyly mzdy), ale v těch podmínkách to není, u ostatních úlev ta podmínka vzniku před 12.3. byla..
Budu volat na OSSZ, ale zkouším to i tady, dám poté vědět.
Děkuji a přeji hezký den