Ještě doplním, bude to cca 7000 položek (přibližně za rok...).
Cenu za účto i DE počítám orientačně podle položek + ostatní ....
Ale když toto nebudu celé účtovat, jen doplňovat a kontrolovat, tak
nevím, jakou cenu počítat.... (mzdy zatím nepočítám, jde mi o to účetnictví).
Děkuji Vám
Podle mých zkušeností Vám kontrola, doplnění a případné opravy zaberou více času, pro mne je rychlejší si to naťukat do SW sama i když se jedná jen o DE. Pravda, jedná se o nudnou práci i když 7000 položek není mnoho, ale když Vám např. nebude sedět základ na DPH a budete hledat chybu, pak opravovat, tak už to nějaký ten čas zabere. Takže účtovat za položku je ve Vašem popsaném případu na zvážení.
V tomto popisovaném případě byste měla výhodnější fakturovat za odpracované hodiny, tedy stanovit si hodinovou sazbu (aby zahrnovala Vaši režii + Vaše znalosti). Je to spravedlivé pro obě strany. Paušál by byl pro Vás příliš riskantní, oni budou tvrdit, že s tím nebudete mít skoro žádnou práci, a Vy s tím budete mít víc práce než kdybyste to účtovala celé sama (jak už tady přede mnou někdo napsal).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2020 10:51
Dobrý den,
prosím jak mám stanovit svoji cenu za účetnictví, které budu mít měsíčně
zaúčtované od klientky - prostě nabrané doklady a základní zaúčtování v PU
(přeposlané v programu).
Budu jen kontrolovat, doúčtovávat případně složitější věci, než nákup materiálu,
nájem a tržby.
Současně dělám mzdy pro tu firmu, takže zaúčtování ...atd.
Objem je měsíčně cca 400 přijatých faktur, 150 pokladních dokladů, výpisy.....
Zkontroluji a odešlu DPH, KH měsíčně.
Děkuji za info