Děkuji moc. A jak to prosím vykáže zaměstnavatel v srpnu? Počet skutečných prac. dnů nemoci za srpen a výši vyplacených náhrad za červenec+srpen? To pak nebude mít logiku vykázat za 2 prac. dny v srpnu a tak velké náhrady.
Děkuji JIv
Jak funguje jeho mzdový program (co do něj zadává a jaké jsou výstupy) nevím, ale zkrátka - nemoc trvala do 4.8. a náhrada bude za srpnové neodpracované hodiny + doplacená náhrada za červencové neodpracované hodiny. Proč by to nemělo mít logiku? Je to běžná věc a důvodem pro nezaplacení náhrady při mzdě za červenec bylo zřejmě to, co jsem psala výše. Jestli tomu tak bylo a proč účetní náhradu při červencové mzdě nezúčtovala, to se musíte zeptat jí. Pokud bych neměla při zpracování mzdy za červenec od lékaře potvrzeno (nenašla bych to zveřejněno v systému sociálky), že marodil 31.7., ani bych neměla potvrzeno, že je nemoc 4.8. ukončena, zkrátka nevěděla bych nic, pak bych postupovala stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 8. 2020 10:58
Dobrý den,
mám dotaz na mzdové účetní. Zaměstnanec (ve státní správě) byl nemocný od 22.7. do 4.8. Doktorka vystavila neschopenku k 22.7., zda na konci měsíce poslala včas trvání DPN zaměstnanec neví. Nebyly mu ale náhrady za červenec v červencové výplatě vyplaceny, na výplatní pásce má: nemoc 0 hod., 0 Kč. Je tento postup vůbec možný? Zaměstnanec to tedy dostane proplacené až v září ve výplatě za srpen. Zdá se mi to nějaké krkolomné.
Děkuji
JIV