Vy výpověď z nájmu dávat nebudete, nejste smluvní stranou nájemní smlouvy. To, že jste zmíněn v rámci účelu nájmu, nemá k trvání užívání nemovitosti, kterou si pronajal váš kamarád, žádnou relevanci. Oznámíte pronajímateli, že např. za dva dny přestáváte příslušnou nemovitost užívat (dáte na vědomí kamarádovi-nájemci).
Chtělo by to znát celý obsah nájemní smlouvy - zda např. neobsahuje zvláštní ujednání o ukončení nájmu, pokud vy přestanete nemovitost užívat. Pokud jde o placení nájemného, není vyloučeno, že máte s kamarádem uzavřenou zvláštní smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 8. 2020 21:16
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak podat vypověd z najmu. Do bydlení jsem šel společně s kamarádem. Smlouva byla uzavřena na kamaráda ( nájemníka). O nájem se dělíme na půl samozřejmě. Ve smlouvě stojí že : Smlouva o nájmu se uzavírá za účelem bydlení nájemce a pana Petra Nováka (já) ..... . Tudíž jak mám dále postupovat, podat výpověď za oba nemůžu, jelikož nejsem nájemce ale zaroven chci za 3 měsíce (vypovědní lhůta) přestat platit svoji část najmu, jelikož jsem si nasel jiný podnájem. Předem děkuji za radu.