S tim mě napadá, že kdyby bylo nutné dokladat k fakturám i objednávky, tak budou datumově třeba rozlišně, objednávka treba z 20.8. A faktura-daňový foklad k ní treba o 2 dny pozdeji než jej vystavim. Spravně by faktura-daňový doklad měl být vystaven až po dodaní zboží-převzetí zákazníky a to by teda mohlo být třeba až 14dnů od objednávky a jak ředit, kdyz po 14 dnech obj. nevyzvedne a požádá o znovuzaslání?
To vystavím fakturu na objednávku z 20.8. třeba až 10.9. a bude to v pořadku?
Dobrou noc
nějak dotaz moc nechápu. to je takový problém třeba přicvaknout objednávku k následnému daňovému dokladu?
Děkuji. A můžete mi ještě upřesnit DUZP?
Pri platbě dobírkou chápu, že fakturu vystavím. až zákazník zboží-objednávku převezme. Poté bude DUZP den převzetí zásilky a tím pádem ivdaktum vystavení, protože jí vystavím až když budu vědět že jí zákazník převzal, případně když vystavím o den pozdeji bude DUZP den prevzetí ale vystavení den pozdeji.
Jak je to ale při platbě převodem? Vystavuji fakturu v den uhrazení nebo opet cekam na převzetí a postupuji jako u dobírky? Inkdyz platba byla uhrazena drív?
Moc dekuji
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 8. 2020 23:56
prosím vas o ujištění ze jsem pochopila správně, že objednávka z e-shopu není povinny udaj-doklad? Čili nemusím ji nijak ukládat pro případ nějaké kontroly DE a můžu jí případně smazat?
Uchovávám pouze faktury-daňové doklady.
Nedělám chybu? Ve faktuře-daňovým dokladu uvádím, že faktura -daňovy doklad na základě obj.č. XX ze dne XX.XX.XXXX nemůže po mě úřad žadat přiložit k tomu ty objednávky?
Moc díky za ujištění nebo vyvrácení.
Dobrou noc