Pokud nemáte vycházky, tak nikam nevycházejte. V té nemocnici jste byl až v pondělí, že máte až od pondělí neschopenku, když ke zranění došlo už v pátek? Nikomu jste nic neřekl a dokončil směnu? Nebo jste úraz v pátek ohlásil a odjel z nedokončené směny na ošetření?Nebo byl u toho Vašeho úrazu nějaký svědek? Dnes s Vámi bylo sepsané hlášení o pracovním úrazu - Vy jste byl v práci a tam to s Vámi někdo sepsal? Já myslím, že si to chce bezpečák vyjasnit, protože to, jestli jde nebo nejde o pracovní úraz neposuzuje nikdo jiný, než zaměstnavatel. To, že doktor uvedl, že jde o pracovní úraz, ještě neznamená, že bude zaměstnavatelem jako pracovní uznán.
Ale to jo, to si umím představit, ale musí být průkazné, že si ji narazil v práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 9. 2020 16:37
Dobrý den...
Wed, 16:24
Přeji dobrý den,mám dotaz chtěl jsem se zeptat,v patek 11.9.se mi stal v práci úraz ...spadnul jsem že schodu a poranil jsem si pravou ruku ..Po ošetření v nemocnici my byla vystavěna v pondělí neschopenka s poznámkou že se jedná o pracovní uraz...Teprve dnes semnou bylo sepsane hlášení o pracovním úrazu..a to z pověřením bezpečeakem..A před chvilku mi volal mistr a oznámil mi že mám zítra opět na 10 rano znovu prijed prý semnou chce mluvit ředitel pro bezpečnost a zdraví ...Mám takový pocit že mi budou vyhrožovat a dělat na mě nátlak...jak mám postupovat ...a vůbec jsem povinný v nemocenské někde jezdit,když nemám na tu hodinu vycházky...děkuji za odpověď Janeček