A mohu se zeptat, pokud bych teda řešila potraviny 501 a nápoje, brambůrky aj. 504= mohu potom tržby dát všechny na 602?? Protože konečná sjetina tržby za měsíc je pouze rozdělení dle DPH, ale už se nedopátrám jídlo, pití :(
Dobrý den.
Potraviny na vstupu účtuji 501, včetně např.vína, které se do jídel přidávají. Výstup z kuchyně pak na 602. Zboží pak 504 a tržby 604. Na konci roku pak skladové zásoby vyhodím z nákladů na účty skladů ( nějaká 132AE nebo 112 pro potraviny). kontrolovali nám receptury na kuchyni, způsoby stanovení odpisů nespotřebovaných potravin. Důležitá je také přiměřená marže. 501X 602 a 504X604. Tam prostě marži 10% neokecáte. Musí být obvyklá:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 9. 2020 14:22
Dobrý den,
přečetla jsem si několik příspěvků ohledně účtování zásob v restauraci. Ale stále mám v hlavě chaos. Mohu Vás požádat (kdo účtuje restaurace) jak účtujete nákup potravin a nápojů? Jestli rozdělujete na 501 a 504 (i když kolikrát i alkohol se použije do jídla??) a potom bude chybné účtování jen na 602? Nemám jejich sjetinu rozdělenou na jídlo a pití.. Dočetla jsem se i názor účtovat veškerý nákup na 501 a tržbu na 602??
Předem velké díkyyy ;-))