dobrý den,
zkoušela jsem hledat v této diskuzi a našla jsem příspěvek z roku 2007, tam se píše, že je to jak červený hadr pro FÚ, s tím souhlasím, nebo doporučují mít velmi dobře ošetřeno v směrnici, jenže mě vůbec nenapadá, jak to mít dobře ošetřeno. Jsou to ovladače, které si někdo neustále půjčoval, šli z jedné místnosti do druhé (máme jich hodně a některé jsou hodně velké), takže zřejmě, prostě je někdo někam dal a teď se nemůžou najít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 9. 2020 19:13
dobrý den,
prosím o radu, zjistilo se, že se nám ztratil majetek v hodnotě 1500Kč, pořízení z roku 2015, majetek evidujeme v podrozvaze od 1000Kč, ohledně ztráty - prostě se nemůže najít, zaměstnanec tento majetek měl zaevidovaný na své osobní kartě, ale byl k dispozici mnoha lidem, vedení rozhodlo, že ho mám vyřadit, nebude se požadovat po zaměstnanci náhrada (zřejmě by se jedna, tak o malou částku), je postup správný, když se napíše vyřazovací protokol, důvod vyřazení - ztráta a vyřadím ho z podrozvahové evidence? v roce 2015 se zaúčtoval na 501.AE daňově. děkuji moc za radu