z toho, že má v domě věcné břemeno vyplývá, že pravděpodobně dům byl jeho a daroval ho dceři. tohle si uvědomte jako první. A teď v tom "jeho" domě bydlí cizí chlap. to z jeho pohledu.
jak to řešit?
máte každý "své prostory"? jaké má břemeno? užívání celého domu, nebo nějaké části? pokud ano, striktně oddělit.
ohledně alkoholu - nenaděláte nic, dokud pod vlivem nebude způsobovat nějaké škody. pak volat PČR. on je "doma", tak si může chlastat jak chce.
ohledně "prasete" - hodně chlapů bez ženy ve stáří nedodržuje základní hygienické návyky, pořádek v bytě atd... sociálka by o tom mohla vyprávět. a bohužel taky staří lidé často trpí stařeckou demencí, a jsou zlí. ale s tím taky nic neuděláte. také vás to možná čeká.
ohledně "zloděje" - vy nemůžete zamykat místnosti, kde máte své věci?
v domě kde jsem zůstal sám na výchovu malého syna opravdu nechci - byl to asi jeho dům, udělal blbost, že ho daroval dceři. buďte rád, že dům teď patří vašemu synovi a najděte v sobě trochu empatie. váš dům to není, koho tam chcete nebo ne není rozhodující, a buďte rád, že i tak máte kde bydlet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 10. 2020 23:45
Dobrý den, prosím o radu jak vyřešit svůj problém. Žil jsem s přítelkyní 9let z toho jsem byli 8let zasnoubení a měli jsme spolu syna kterému je teď pět let. Bohužel snoubenka v únoru tohoto roku zemřela a já zůstal se synem sám. Syn je univerzální dědic veškerého majetku včetně nemovitosti ve které žijeme ale na nemovitost je vázáno věčné břemeno v podobě doživotního užívání ze strany jejího otce. On však od její smrti dělá vše pro to aby nám znepříjemňoval život. Lži, pomluvy, konzumace alkoholu,konzumace potravin určených speciálně synovy a nedodržování základních hygienických náviku z jeho strany jsou na denním pořádku. Asi dosavadní vrchol přišel dnes kdy jsem zjistil že kasičky kam "spořím,, pro strýčka příhodu jsou prázdné. V jedné bylo cca1500 a v druhé 4.500 až 5000kč. A to nevím zda je to vše či zmizelo ještě něco na co přijdu později.Před dvěma dny byly ještě v pořádku a dnes už ne. Podotýkám že syn je tou dobou u babičky takže on s tím manipulovat nemohl. To je můj příběh a teď bych se rád zeptal, jak je možné tuto situaci řešit? Dotyčnému je 84 let ale zloděje a (s prominutím prase) v domě kde jsem zůstal sám na výchovu malého syna opravdu nechci. Předem děkuji za odpověz.