Jaká sazba DPH

• (neregistrovaný)

5. 10. 2020 8:32

Dobrý den,
    děláme práce - stavební práce - montáž oken - pro firmu plátce DPH. Fakturuji jim v režimu přenesení daňové povinnosti.
    U každé zakázky zvlášť píšu sazbu DPH (samozdřejmě ji nevyčísluji), a píši 21% jelikož je to pro firmu a někdy ani nevím jestli to dělají dál pro firmu nebo pro soukromníka.

Účetní té firmy mi řekla, že tam musím dát sazbu DPH takovou jakou mají v montážním listě... někdy tam mají 21%, 15% ale objeví se tam i 0%.....

Jakou sazbu mám dávat - co vím jak 21% když je to pro firmu a 15% když je to pro konečného zákazníka a musí to být k bydlení ne? Děláváme i firmy, sklady apod...

Máte někdo s tím zkušenosti,?? Prosím o radu

Jedná se o živnostníka a plátce DPH.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2020 10:55

Jana N. (neregistrovaný)

Jako dodavatel nikdy neuvádíte sazbu DPH, to je povinnost odběratele správně zatřídit 21,15,10 - podle toho na co a jak využije

• 6. 10. 2020 5:26

Anyss (neregistrovaný)

Aha, no právě já tam dávala 0% ale druhá firma po mne chtěla ať tam dám do řádku 21% A režim přenesené daňové povinnosti...kazda mi řekla něco jineho

• 6. 10. 2020 8:02

Jana N. (neregistrovaný)

Ze zákona uveďte jenom částku bez daně a bez zatřídění, v textu stací jen věta¨
      "daň odvede zákazník". všechno ostatní je věcí odběratele.
      Ať vám povinnost zatřídění a uvedení sazby v režimu přenesení najdou v § zákona o DPH,
      nic takového tam není, tak to nedělejte

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).