evidenční list není povinen vám dát. pro příspěvek na bydlení mají požadovat smlouvu, kde máte zálohy na služby sjednané, a pak vyúčtování (až bude). vás nezajímá, kolik on platí zálohy dle evidenčního listu, ale kolik platíte vy. ve službách by mělo být zahrnuto to, co využíváte - plyn, elektřina, voda, topení, společná elektřina, výtah, ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 10. 2020 18:55
Měla jsem smlouvu o podnájmu bytu na rok s možností prodloužení. Kvůli covid jsem ztratila příjem a majitel mne dovolil platit min s tím že to pak musím doplatit. Teď nečekaně mne řekl že smlouvy nechce prodloužit. Ve smlouvě máme nájem+zálohy a poplatky, které se musejí se vyúčtovat jednou za rok. To vyúčtování jsem neviděla, ani evidenční list kolik se platí a za co. Požádala jsem o to. A moje otázka je, co může být zahrnuty v službách a co by nemělo tam být? Požádala jsem o příspěvek na bydlení a po mně chtěli evidenční list a bylo mi řečeno že majitel porušuje zákon tím že mi to nedal, je to tak? Potřebovala bych pomoc