Tak se držíte pořadí jak máte v dotaze uvedeno, bez ohledu na nabytí právní moci. Exekuční příkaz, které vám byl doručen jako první se bude první srážet, i když ještě nenabyl právní moci. Je to už ale dost dlouhá doba, zavolala bych exekutorovi a zeptala se, kdy doručí nabytí právní moci. Jednou se mi stalo, že jsem měla asi 5 let exekuční příkaz bez nabytí právní moci (čekal v pořadí) a když jsem pak zavolala exekutorovi, tak mi řekl, že mi ho zapomněl poslat.
Mockrát děkuji za radu, takže opravdu zatím nic neposílám a čekám až přijde doložka k prvnímu exekučnímu příkazu ( ověřím, jestli to nezapomněli poslat).
Je to tedy tak, že pokud exekutor nezruší, nebo stále nebude zapsána doložka k prvnímu exekučnímu příkazu, tak ty ostatní mají smůlu a budou čekat v pořadí i když už budou mít zapsanou doložku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 10. 2020 7:50
Dobré ráno, prosím, mám pořadí došlých exekučních příkazů: 11.9.2019, 15.11.2019 a 23.11.2019, nyní přišlo vyrozumění k exekučnímu příkazu ze dne 15.11.2019(což byl v pořadí druhý exek.příkaz), že doložka byla zapsána do RZE. Když to je doložka k tomu druhému v pořadí exekučnímu příkazu ( k tomu prvnímu ze dne 11.9.2019 zatím doložka nepřišla), tak mám teď deponovanou částku zaslat, nebo je stále v pořadí ten první exek.příkaz a nic neposílám. Vše jsou nepřednostní pohledávky.
Moc děkuji za pomoc