Tak mne napadlo ?!! jaké práva - když nemáte smlouvu ??? vy vlastně bydlíte "načerno"
neplatíte žádný měsíční nájem ?!!! pokud je to bez smlouvy tak ona "nemusí" platit daň z
nájmu atd.
jak dobře víte - že pokud se něco sjedná pouze ústně - tak se u nás nikde ničeho nedovoláte
možná někdo odpoví jinak ...
kde čtete, že neplatí nájem? nájemníky asi nezajímá, jestli pronajímatel platí daň, na jeho práva to vliv nemá.
co to je bydlet "načerno"? pokud jim vlastník očividně přenechal byt k užívání a pobírá za to úhrady, tak co je na tom načerno ze strany nájemníků?
pokud byla smlouva pouze ústně a bydlí tam alespoň tři roky, tak mají velkou šanci se práva dovolat.
Samozřejmě nájem platíme řádně na bankovní účet . Já od majitelky nechci nic domáhat .. jen mě zajímalo jak v takové situaci má člověk postupovat a jestli vůbec se muže ns majitele obrátit s tím ze dle občanského zákoníku atd atd je její povinnost se starat o její byt jako kdyby tady proste byl nájemník se smlouvou smlouvu nemáme stavíme vlastní barák tohle bylo ns rychlo aby jsme neplatili hypotéku s vysokým nájmem .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2020 12:01
Dobrý den,
Prosím vás chtěl bych se zeptat na pár věcí.
Bydlíme v podnájmu v bytovce s majitelkou nemáme žádnou smlouvu a jde nám o to jaký máme jako nájemníci práva bez smlouvy ?
jde o to že majitelka si bere celoročně 2000,- za topení ale jak se jí zachce a v bytě je zima a plíseň a vlhké zdi , máme tu malé děti které jsou věčně nemocné .
děkuji.