Zas na druhou stranu účetní vůbec nemusí zajímat, jestli přijímaný je v evidenci nebo ne. To si musí hlídat zaměstnanec, co smí a co ne. A při evidování na úp mu to určitě řekli. A podle toho, že ještě bere podporu, tak to moc dávno být nemohlo.
Jestli si smluví DPP, z ÚP ji vyřadí. Jestli Vám nevěří, ať si to ověří na ÚP. Aby ji nevyřadili, může mít DPČ nebo pracovní poměr, měsíční výdělek maximálně polovinu minimální mzdy (aktuálně je to 7300 Kč). Smlouvu nahlásit, předložit na ÚP před nástupem. Pokud pobírá podporu, bude po dobu trvání té smlouvy (DPČ nebo pr.poměr) pozastavena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 11. 2020 16:41
Dobrý den, prosím Vás ono se zase něco změnilo a je možné si současně s pobíráním podpory v nezaměstnanosti přivydělávat na DPP?
Známá je v evidenci na ÚP a pobírá podporu v nezaměstnanosti. Dnes mi hlásila, že nastoupí na brigádu na DPP a že si bude moct vydělat polovinu minimální mzdy. Já vím, že to kdysi možné bylo, ale někdy v roce 2017 tato možnost byla zrušena a člověk pobírající podporu si na DPP nemohl přivydělat nic - nemohl ji mít ani uzavřenou.
Tak si říkám, jestli mi něco neuteklo, protože ji toto tvrdila účetní poměrně velké firmy. Známá moje námitky nebrala v potaz, věřila té účetní. Tak se radši ptám tady Vás.
Děkuji.