Dobrý den,
omlouvám se, měla jsem za to, že už je to vyřešené, tak už jsem se znovu nedívala. Pokusím se :-), ale přiznám se, že s v tom trochu ztrácím.
Původně jste psal "povedlo se mi odvést zdravotní pojištění za zaměstnance na jinou zdravotní pojišťovnu". Z toho jsem pochopila, že jste správně vypočítal mzdy zaměstnanců (a tím i výši odvodů na ZP) a udělal chybu jen při zadání platebního příkazu v bance, kde jste zaměnil částky pro OZP a ZPMV. ZPVM Vám rozdíl vrátila na účet a stejnou částku jste doplatil OZP.
Bylo to tak? Pokud ano, tak jakákoliv oprava chyby v platbě se přece nemůže týkat účtu 331, na něm je zachycena částka ZP sražená z mezd a pokud ty byly vypočteny správně, tak chyba v platbě s tímto účtem nijak nesouvisí. Stejně tak se oprava chybné platby nijak netýká účtu 524.
Veškeré úhrady zdravotním pojišťovnám i přijaté vrácené (chybné) platby od nich se musí potkat pouze na účtu 336 a druhým protiúčtem je banka. Nic víc.
Zkuste vystornovat veškeré předchozí pokusy o opravu až k účtování původní úhrady zaměněných částek a pak zaúčtovat jen částky vrácených a znovu uhrazených plateb pouze mezi účty 221 a 336 a musí Vám to vyjít bez rozdílu.
Kdyby ne, tak znovu napište, budu to sledovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 11. 2020 11:56
Oprava odvodu zdravotního pojištění - vytvoření vnitřního dokladu
Prosím o předešlý dotaz na který jste reagovala zda mi můžete pomoct s účtováním. Děkuji Adam