Výši odměny vydělíte 4. Před výpočtem každého čtvrtletí připočtete tuto částku k příjmům za dané čtvrtletí. Např. 40.000 Kč v 11/2019...do I.,II.,III.,IV/2020 započtete 10.000 Kč. Pozor na výpočet I.Q/2020. Program Vám při výpočtu průměru započte celých 40.000 Kč, musíte změnit/opravit tak, aby připočetl jen 10.000 Kč. V mém programu mám nabídku, kde si to hned při výplatě "roční" odměny nastavím dopředu a už celý rok nehlídám. Jen je jinak pro I.Q (tady 30.000 odečtu, aby zbylo jen 10.000 Kč) a jinak je v ostatních čtvrtletích, kdy těch 10.000 Kč přičítám. Bylo vysvětlení pochopitelné?
Já bych jenom doplnila, že pokud zaměstnanec v těch dalších Q nebo některém z nich nic neodpracuje, těch 10 000 se už neprojeví, jakoby vyšumí.
Píšu to z důvodu, že jsem se setkala s tím, že když už zaměstnanci pochopí, že roční odměna se dělí 4, tak nejsou ztotožněni s tím, že při neodpracované době se ta čtvrtina krátí, popř. se vůbec nebere v úvahu.
Dobrý den,
děkuji za Váš názor,ale právě jsem se setkala s tím,že roční odměna v programu se rozdělí do čtyř kvartálů stejnoměrně,ale krátí se v každěm čtvrtletí podle koeficientu pracovní doby/pracovník měl dovolenou,překážky v práci atd./Pokud měl tyto náhrady,tak si myslím,že pracovníkovi se celá částka nedostane do průměrů.Nevím,jestli takový postup je správný?
Děkuji Vám za radu.
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 11. 2020 12:17
Dobrý den,moc bych Vás poprosila o radu.V měsíci listopadě,2019 byly v podniku vyplaceny roční odměny.Jelikož je to mzda zúčtovaná za delší období,jakým způsobem započítám do průměrných výdělků I.,II.III.a IV.kvartálu roku 2020?
Děkuji
Ivana