Děkuji. Já jsem to z podmínek moc nepochopila. Takze stačí 6 měsíců. Teď jeste, jestli nebude vadit, když prac.poměr trvá, ale poslední měsíc bude žádost ze strany zaměstnance o neplacené volno.
Jsem OSVC a manžel spolupracující osoba, máme 1 zaměstnance a z nařízení vlády uzavřenou provozovnu. Nelze kombinovat Bonus a Antivirus. Můžu si požádat já s manželem každý o 500 /den od 5.10. Nebo Antivirus pro zaměstnance od 14.10. Výhodnější je ta první varianta. Zaměstnanec nemůže nastoupit na ÚP, protože již letos téměř 5 měsíců podporu čerpal(v předchozím období pracoval 5 let bez přerušení). Já bych měla správně proplatit Překážky v práci. Zaměstnanec mi navrhl, že si sám požádá o Neplacené volno, abych mu nemusela mzdu (a odvody) platit. Pokud by jste tento stav udeželi do konce listopadu, kdy byde u mne v prac.poměru 6 měsíců, zajímá mě, zda by potom měl nárok na podporu v nezaměstnanosti a z jaké částky by se mu vypočítala?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 11. 2020 21:55
Dobrý den, v červnu jsem přijala zaměstnance, který byl od 5.1. do 31.5. na ÚP v evidenci. Mám uzavřenou provozovnu.Nemůžu mu požádat o Antivirus, protože budu žádat o Kompenzační bonus. Kdyby šel na ÚP , má nárok na finanční podporu? Nebo už vyčerpal limit. V předchozím zaměstnání byl 5 let bez přerušení.
Předběžně jsme se domluvili, že zatím požádá o neplacené volno...