Také by mě zajímalo, na stránkách mpsv.cz to není zcela jasné, vzhledem k tomu, že jsou tam dvě totožné věty.
Poradí někdo ?
Zdravím, já jsem vyčetl jen tolik, že náhradu mzdy za karanténu lze čerpat jenom pod režimem A neplus. Pak jsou tu ty limity podpory, kvůli kterým se vyplňují ty další stránky vyúčtování (poskytnuté Covidotace, zahrnutí partnerských podniků) a to se u A neplus taky nezkoumalo.
Jestli to pak budou chtít vracet třeba proto, že matka matky matky matky drží v dceřinné společnosti zprostředkovaně 25,1% a chudák účetní nedisponující servisem BIS to nenapsal do vyúčtování jako partnerský podnik, tak ať si ten A plus rovnou strčí do ...
Paní Jano, stránku jsem si samozřejmě celou přečetl, ale jsem zmatený z toho, že píšou, antirivus A plus se týká zaměstnavatelů, jejichž provoz byl zcela uzavřen nebo omezen vládnímí opatřeními a u antivirus A je v podstatě to stejné (ty ostatní podmínky o matkách a spojených podnicích jdou mimo mě, není to můj případ). Já pořád nevím, o co můžu při významném omezení provozu žádat?
Pane Františku, poradíte prosím? Kromě těch spojených osob, je tam nějaký hlavní rozdíl?
Děkuji.
Nepovažuji se v tomto za odborníka, naučil jsem se spokojit se stupněm pochopení věcí, který mě stojí ještě přijatelný čas a námahu. A prosím neberte to, že si z toho dělám srandu, já to jen jinak neumím.
Prostě jestli chcete náhradu 100%, musíte se okotit o ty všechny ostatní informace.
Tím se mj. vystavíte vyššímu riziku vracení dotace, pokud by něco kikslo.
Podle čl.XI bodu 2 Dodatku se sčítají podpory pro všechny partnerské podniky. Ve chvíli, kdy máte "vícestupňovou vlastnickou strukturu" (dcera ČR-tři matky 30+30+40% různě v EU- deset pramatek zase jinde v EU, které mohou mít v ČR I JINÉ DCERY, o nichž ani nevíte) - můžete limit podpory překročit, i když to tak u první dcery ČR nevypadá. Ale VY prohlašujete, že je to přesně tak, jak jste napsal.
Podle čl. II bodu 6 Dodatku nebude-li Váš příspěvek A+ notifikován Evropskou komisí, jste povinen vrátit 20% a tím se Vám to samo překlopí v A neplus.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2020 13:34
Dobrý den,
může mi prosím někdo z Vás srozumitelně vysvětlit, jaký je tedy rozdíl mezi A a A plus, když oba dva jsou pro případy, kdy byl provoz nuceně uzavřen na základě vládního opatření?
Děkuji.