Dobrý den, pokud překročíte limit, tak se budete muset registrovat jak na Slovenku tak ve Francii a odvádět DPH tam a sledovat jejich zákony o DPH, protože ten celkový limit bude překročen. A pokud se dobrovolně přihlásíte do režimu One-stop-shop tak se bude podávat speciální daňové přiznání, ve kterém se budou hlásit částky v EUR. Toto bude spravovat Finanční úřad pro Jihomoravský kraj, myslím Brno přímo. Vy, pokud budete mít One-stop-shop, tak podáte přiznání do "Brna" a "Brno" se s příslušnými státy unie vypořádá. Tak to aspoň říkala paní lektorka. Snad k tomu pak bude nějaká metodika. Já jsem svým klientům rovnou doporučila One-stop-shop.
Metodiku zatím k tomu nemám, ale na daňovém portále, je spuštění registrace od 1.4.2021. Zatím je tam jen Mini-one-stop-shop k zaregistrování a rozšířený režim One-stop-shop až od 1.4.2021. Já budu sledovat stránky FS a daňové portálu a možná se na školení taky ještě něco dozvím. Viz odkaz a snad půjde otevřít.
https://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr/oss_menu_hlavni.faces
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 11. 2020 7:01
Dobrý den, od 1.1.2021 měl být limit pro dodání zboží do EU 10.000,-EUR. Posunuje se to s účinností od 1.7.2021. Po tomto překročení limitu se musíme registrovat ve státech JČS a odvádět DPH tam anebo bude uplatněn režim One-stop-shop .
Platit to bude ale až od 1.7.2021, ale limit (10.000,- eur) si musíme hlídat už od 1.1. 2021?
Poradí nám někdo? Děkujeme