No já jsem zvědavá jak to bude ÚP kontrolovat, my máme 6 neschopenek, 3 lidi byli negativní a 3 pozitivní, ale ani u jednoho nemám ukončení neschopenky s karanténou a novou s nemocí :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 11. 2020 13:03
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, ohledně neschopenek či karantén v těchto případech: při návratu z Ukrajiny vyšel zaměstnanci pozitivní test a byl proto v DPN od 2.11. do 12.11. MUDr. vystavil e-neschopenku jako nemoc, což beru jako správné. Jelikož však bydlí společně na ubytovně s dalšími 3 UKR, ti byli posláni do karantény od 4.11. Dne 10.11. dva ze tří měli test s výsledkem pozitivním a jeden negativním. Jasné je, že ten s negativním výsledkem je veden stále v karanténě ( i druhý test mu vyšel negativní), ale co ti dva pozitivní ? Neměly se jejich karantény změnit na nemoc? Tzn. ukončit karanténu a ihned následující den vystavit novou pracovní neschopnost jako nemoc ? Jejich lékař i tyto dva vede stále jako v karanténě. Ještě dodávám, že o výsledcích testů vím, protože jsem vedena jako kontaktní osoba s hygienou, s UKR by se oni nedomluvili. Moc Vám děkuji za vaši pomoc. Pěkný den.