Trestní stíhání

• (neregistrovaný)

21. 11. 2020 22:58

Dobrý den,
    chtěl bych začít pronajímat závodní motorku. Trochu se ale bojím, co se stane, kdyby měl nájemce na mé motorce nehodu. U závodních motorek se prostě muže stát, že se něco pokazí a v důsledku toho spadnete. Kdyby se to nájemci přihodilo a ještě si něco udělal, jak se to dá řešit? Pokud budu mít podepsanou smlouvu, kde nájemce podepíše, že přebírá veškerou zodpovědnost a že já jako pronajímatel nenesou žádnou odpovědnost za jakoukoli nehodu způsobenou používáním motocyklu, jsem z toho “venku”? Nebo jak bych se měl chránit?
    Předem moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2020 23:21

xy (neregistrovaný)

tuším, že v tomto dotazu nebylo napsáno všechno.
      stav motorky je zajisté perfektní, vyhovující všem předpisům, že ano?

• 21. 11. 2020 23:30

Tomas20 (neregistrovaný)

Ano, motorka je samozřejmě servisovana a není zanedbaná. Ale jak říkám, v tomto sportu se něco může lehce přihodit. Nájemce například může špatně řadit, cokoliv...a problém je na světě. Může to klidně způsobit nájemce a potom bude říkat, že motorka byla ve špatném stavu. Tak jsem myslel, jak se proti tomuto mám bránit.

• 21. 11. 2020 23:53

Aion (neregistrovaný)

Ohledně pronajímání motorek jsem právní laik, nicméně jako její majitel bych se chránila ověřením jejího technického stavu ke dni předání + nájemci bych prokazatelně umožnila se s tímto stavem seznámit. K tomu bych si ověřila, že nájemce je osobou oprávněnou předmětnou motorku řídit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).