Ano, motorka je samozřejmě servisovana a není zanedbaná. Ale jak říkám, v tomto sportu se něco může lehce přihodit. Nájemce například může špatně řadit, cokoliv...a problém je na světě. Může to klidně způsobit nájemce a potom bude říkat, že motorka byla ve špatném stavu. Tak jsem myslel, jak se proti tomuto mám bránit.
Ohledně pronajímání motorek jsem právní laik, nicméně jako její majitel bych se chránila ověřením jejího technického stavu ke dni předání + nájemci bych prokazatelně umožnila se s tímto stavem seznámit. K tomu bych si ověřila, že nájemce je osobou oprávněnou předmětnou motorku řídit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 11. 2020 22:58
Dobrý den,
chtěl bych začít pronajímat závodní motorku. Trochu se ale bojím, co se stane, kdyby měl nájemce na mé motorce nehodu. U závodních motorek se prostě muže stát, že se něco pokazí a v důsledku toho spadnete. Kdyby se to nájemci přihodilo a ještě si něco udělal, jak se to dá řešit? Pokud budu mít podepsanou smlouvu, kde nájemce podepíše, že přebírá veškerou zodpovědnost a že já jako pronajímatel nenesou žádnou odpovědnost za jakoukoli nehodu způsobenou používáním motocyklu, jsem z toho “venku”? Nebo jak bych se měl chránit?
Předem moc děkuji