Vedete účetnictví, nebo vedete daňovou evidenci, nebo uplatňujete výdaje procentem z příjmů podle § 7 odst. 7) ZDP? Pokud uplatňujete výdaje procentem z příjmů, tak ve výši 60%? Jaký jste měl daňový základ podle § 6 ZDP (ze zaměstnání)? Měl jste jiné příjmy? Z nájmu, z kapitálového majetku, ostatní příjmy podle § 10 ZDP,..
jsou dvě varianty - buď razíte taktiku - raděj vydělám o dvacet tisíc méně, než abych platil tisícovku daň.
nebo dle formulace dotazu spíš druhá - i když jsem prachy vydělal, tak je nevyfakturuji abych nemusel nic platit.
obě jsou špatně. půl roku se nechat živit státem a pak ještě spekulovat, jak nezaplatit ani kačku...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 11. 2020 8:32
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakou částku nesmím při fakturaci překročit, abych příští rok neplatil daň z příjmů. Mám ohlašovací živnost od 1.7.2020. V lednu jsem byl ještě zaměstnán a do konce června jsem byl na úřadu práce. Blíží se konec roku a tak nevím do jaké částky mohu ještě vystavit faktury, abych nemusel platit daň z příjmu. Děti nemám, ani žádnou hypotéku, pojištění...Moc děkuji za radu.